Liggen of zitten in de tuin?

Misschien heb je nog staan in de schuur? De houten inklapbare ligstoel met het katoen kleedje. Bij het inklappen wel even opletten voor je vingers. Voor je het weet raken ze pijnlijk bekneld. Maar leuk blijven ze. En tegenwoordig vind je ze ook als leuk retro model. Wat doe jij eigenlijk het liefst ? Zitten, liggen of lekker hangen in je tuin?

Liggen in de stoel

Is het buiten groot genoeg dan is naast een ruime buitentafel met stoelen een tuinligstoel echt wel een fijn om te hebben. Even rusten in een comfortabele ligstoel of ligbed. Ze zijn er dan ook in allerlei stijlen en materialen. Basic of luxueus. Veel uitvoeringen zijn voorzien van twee grote wielen. Hiermee rij je ze zo naar een andere plek. Zijn ze opklapbaar? Dan is verschuiven ook geen probleem. Maar dan dus wel op je vingers letten.

Teakhout of wicker?

Teakhout en wicker zijn de meest populaire materialen voor tuinstoelen. De hardhouten ligbedden zijn meestal wat duurder en vergen wat meer onderhoud. Wicker is een kunststof vlechtwerk dat lijkt op rotan. Het materiaal wordt gevlochten om een aluminium frame. Het geeft een mooie uistraling. Wicker gaat lang mee en kan goed tegen allerlei weersomstandigheden. En als je deze wilt verplaatsen om de schaduw op te zoeken, kost dat niet gelijk je rug. Een ander voordeel van wicker is namelijk dat het een licht materiaal is.

Of je kiest een luchtbed ….

Nu de zomers steeds warmer worden in Nederland, hebben veel mensen ook meer behoefte aan schaduwrijke plekken. Parasols geven wel wat verlichting, maar je kan natuurlijk ook lekker onder je eigen platanen gaan zitten. Dat is wel mijn favoriete schaduwbrenger.

klaproos-tuinblogger-eenjarig-zon-bloemenweide

En is het dan helemaal hoogzomer en wil je echt even van de zon genieten, dan is het alternatief voor een tuinligstoel of tuinbed natuurlijk een opblaasbaar matras. Een luchtbed is zo opgepompt en na het zonnen haal je de stop eruit en vouw je het op. Ook voor de kleinere buitenplekken een ideale oplossing.

Maar hoe je ook wilt relaxen in je tuin, deze tuinmeubelshop heeft altijd een fijne stoel die bij je past.

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Fotocredits: Tuinblogger, Mikey Harris en Sushuti