5 keer een groen boek

Het tuinwerk buiten wordt langzaam wat minder. Het weer nodigt inmiddels regelmatig uit om lekker binnen met een kop thee bij de haard te gaan zitten. Voor tuin- en natuurliefhebbers onder ons niets fijner om daar een mooi groen boek bij te pakken. 5 leuke tips van de tuinblogger op een rij.

Eetbare bomen en struiken

Overal groeien bomen en struiken waarvan je de vruchten kunt plukken en eten. Ook de knoppen, bloemen, bladeren en zelfs het boomsap kunnen gebruikt worden. Deze net verschenen natuurgids Eetbare bomen en struiken is geschreven door Otmar Diez. Het brengt ruim 80 soorten in kaart waar je wat mee kan!
Je krijgt antwoord op de vraag wat je mag verzamelen en waar je dat het beste doet. Welke onderdelen zijn eigenlijk eetbaar en hoe verwerk je het tot lekker eten? Aan de hand van foto’s en illustraties leer je dit en nog veel meer.  


Een wereld vol bomen

Bomen, wie wordt er nou niet blij van? En nog leuker is het als je er steeds meer gaat herkennen. Dit tijdloze boek Een wereld vol bomen helpt je op weg.


Mijn Plant journal

Houd je eigen groene dagboek bij. Mijn Plant journal staat vol groene opdrachten, tips, lijstjes, handige adressen, voorbeelden en uitdagingen. Leuk voor iedereen die zijn woonomgeving groener wil maken en lekker creatief bezig wil zijn.


Duurzaam Tuinieren

Het boek Duurzaam tuinieren van de hoofdredacteur van Gardener’s World, Anne Wieggers is ook een heerlijk tuinboek. Over hoe ook jij het verschil kan maken met een duurzame tuin. Of je nu veel of weinig buitenruimte hebt. Het boek ziet er aantrekkelijk uit en je leest er makkelijk door heen. Boordevol tips en met heel veel plantomschrijvingen.


Een kleine eetbare tuin

En nog zo’n leuk boek! Het helpt je op weg bij het ontwerp, aanleg en onderhoud van een kleine eetbare tuin met vaste planten. Zonder zonder veel werk en onderhoud. Het boek Een kleine eetbare tuin helpt je op weg met veel praktische tips, haalbare voorbeelden en leuke ontwerpen.


Er zijn nog veel meer leuke tuinboeken te vinden. Ook leuk om – zeker nu we de komende rare coronafeestdagen allemaal toch veel thuis zitten – aan iemand cadeau te doen.

Veel leesplezier!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Hoofdfoto StockSnap via Pixabay