Planttherapie helpt je hoofd leeg maken

  Bezig zijn met groen is goed voor je. En je hoeft er de deur niet voor uit.
In het tijdperk van burn-outs en coronastress is selfcare belangrijker dan ooit. En ja, ook als je leven op rolletjes loopt, is een ontspannings-, bijkom-, selfcare-, you-name-it-moment altijd welkom. En dat je daar de deur niet voor uit hoeft, komt ook lekker uit. Je eigen ontspanningssessie creëer je gewoon thuis, met planten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat actief met planten bezig zijn, goed is voor je geest. Tuinieren voor je geest, oftewel: we gaan in planttherapie.

Door in Planttherapie te gaan kun je je zorgen even aan de kant zetten. Ontspannen. Misschien zelfs je problemen een beetje oplossen of gewoon zen worden. Want met je handen in de aarde kom je helemaal bij. Planten hebben namelijk een therapeutische werking op mensen. En dan met name het actief verzorgen van, zorgt voor wonderen. Groene zorg is niet voor niets upcoming. Mocht je het nog niet kennen: groene zorg is een manier van zorg waarbij de natuur wordt ingezet als therapie. Vooral het sociaal, cognitief, fysiek, en psychologisch functioneren wordt hierbij verbeterd.

 
Heb je behoefte aan een moment van rust en ontspanning? Ga dan aan de slag met je kamerplanten. Koop een nieuw potje, kies een leuk plantje, doe er wat aarde bij, knip bij een oude plant eens wat blad weg, verplant er eens een enzovoort. Maak je hoofd helemaal leeg en concentreer je op de klus. Denk aan niets. Of denk juist wel eens rustig na zonder de afleiding van je telefoon. Planten zeggen niks, maar luisteren erg goed. Na een planttherapiesessie kun je er weer helemaal tegenaan. Zeg maar bye-bye tegen die dure therapeut.
 
Bedankt planten!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger