Kunstgras kopen voor een frisgroene grasmat het hele jaar door

Kunstgras kopen kan in sommige situaties een uitkomst zijn. Als je bijvoorbeeld helemaal geen zin hebt in veel onderhoud van je grasmat, als je kind erg allergisch is voor pollen of als je geen tuin maar een balkon hebt en toch wat groens om je heen wilt. En hoe warm en droog het ook wordt in de toekomst, met kunstgras heb je niet langer last van gele en droge plekken. Je tuin ziet er het hele jaar door fris en groen uit.

Echt, zacht en frisgroen

Ga je kunstgras kopen? Je zal er versteld van staan hoe echt het er tegenwoordig uit ziet. Het is bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Neem nou het gras van Tuin-Ideaal. Zij gebruiken garens in diverse tinten, breedtes en lengtes. Hierdoor staan de garens echt alle kanten op (ze noemen dit ‘non-directional‘) en dat zorgt ervoor dat het er het meest natuurlijk uit ziet. Daarbij glanst dit kunstgras niet en is het gemaakt van zachte garens. Ook dat zorgt ervoor dat het van een afstandje niet van echt te onderscheiden is. Bovendien is dit kunstgras superzacht. Je kan er dus ook – net als bij echt gras – heerlijk op liggen of er met je blote voeten op lopen.

Waar gebruik je het voor?

Wanneer je besluit kunstgras te kopen, bedenk dan eerst goed waar je kunstgras geschikt voor moet zijn. Behalve kiezen op grond van het uiterlijk dat je het meest aanspreekt, moet je ook duidelijk weten waar je het gras het meest voor gaat gebruiken. Voor een voetbalveldje is natuurlijk een wat steviger kwaliteit nodig dan op een klein balkon.

Voordelen van kunstgras

  • Een fris groene tuin het hele jaar door
  • Voor elk gebruik een passende soort
  • Onderhoud is nagenoeg niet nodig
  • Goed schoon te houden
  • Vocht zakt gewoon weg in de grond (beter dan bestrating)
  • Levensduur wel 10 tot 15 jaar!
  • Milieuvriendelijk (minder sproeien!).

Zelf kunstgras aanleggen in 10 stappen

Het aanleggen van een kunstgrasveld is, als je bereid bent om je handen een beetje uit de mouwen te steken, echt goed zelf te doen. En als je wat mensen hebt die je willen helpen, is dat helemaal fijn. Het bespaart je in ieder geval veel geld als je het zelf doet. Voor een gemiddeld grasveld van zo’n 20 m2, heb je ongeveer een dag (8 uur) nodig voor de complete aanleg, dus inclusief het grondwerk.

Hiernaast zie je de 10 stappen die er bij de aanleg komen kijken. Met dit praktische 10-stappenplan kunstgras aanleggen weet je precies wat je wanneer moet doen. Per stap krijg je op deze site er ook nog duidelijke foto-instructies en handige tips bij.

Een makkelijke rekensom

Wanneer je je kunstgras gaat kopen kan dit makkelijk en simpel online. Op de site van Tuin-Ideaal is bij elk product een superhandige calculatie module kunstgras geplaatst. Zo bereken je eenvoudig wat je nodig hebt en weet je precies wat je moet bestellen om je klus te kunnen klaren.

Succes met leggen en dan genieten maar!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Deze tuinblog bevat gesponsorde elementen.
Fotocredits : Tuinblogger, Tuin-Ideaal, Paul Bryan

 

Redactie Tuinblogger