Wat is jouw geluksboom?


De Keltische boomkalender

Ken jij ze ‘De Kelten’? Een oud volk dat ooit vele delen van Europa bevolkten en die allen een ding gemeen hadden: ze spraken allemaal Keltisch. En nog iets: ze baseerden hun astrologie op de bloeiperiode van bomen. De eigenschappen van deze bomen vertaalden ze naar karakters. En hoewel ik niet veel met astrologie op heb, is deze Keltische boomkalender als boomliefhebber dan wel weer heel leuk.

De Keltische boomhoroscoop is verdeeld in 39 periodes. Er zijn 21 verschillende bomen die door de Kelten aan een bepaalde periode is toegekend. Daarnaast zijn er vier heilige bomen (eik, berk, olijfboom en beuk) die bij één dag in het jaar horen.

Arboretum online boomkalender

Ik wilde alles voor je op een rijtje zetten, maar vond zo’n prachtige site waar ze dat al zó mooi en handig hebben gedaan, dat ik je er graag even naar doorverwijs. Op een speciale pagina van de website van het arboretum Poortbulten in De Lutte (Twente) vul je namelijk je geboortedatum in en één klik verder zie je gelijk welke boom jouw levensboom is! Je leest er meer over deze specifieke boom en welke karaktereigenschappen er volgens de Kelten bij horen.

Mijn boom is de hazelaar en die van jou?

Welke boom hoort bij jouw geboortedatum?

Welke boom hoort bij jouw geboortedatum? Kijk snel of je jezelf herkent, en nog leuker: zet ‘jouw’ boom in je eigen tuin. Mits de combinatie boom en jouw tuin dat toelaat …… het is natuurlijk niet handig om een eik in een kleine voortuin zetten. Wat dat betreft heb ik dan weer geluk: bij mij hoort een Hazelaar (Corylus avellana), en daar is altijd wel een plek voor te vinden!

Dus, welke boom hoort bij jou? 
Kijk snel op www.boomkalender.nl

Veel plezier bomenvrienden!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Esther

Op www.tuinblogger.nl combineert Esther haar liefde voor tuinieren, schrijven én fotograferen.