Een nieuwe boom op maat, die staat!

Als je aan een hele nieuwe tuinbegint en je wilt niet 10 jaar wachten tot alles een beetje maat heeft, koop je het best gelijk een paar online grote bomen. Dat geeft gelijk een aangekleed gevoel en daarnaast kun je zelf veel stekken meenemen uit je oude tuin. In mijn eigen mini kwekerij staat dus een batterij aan stekjes en plantjes in potten. Klaar voor een nieuwe plek!

Nieuwe tuin, nieuwe boom

Het vooruitzicht om binnenkort ergens weer een nieuwe tuin te starten, geeft me wel enorm veel energie. Want wat heb ik – juist door alles zelf te doen- veel geleerd de afgelopen jaren. Ik weet nu precies wat en hoe ik het wil. Welke beplanting  er wel en welke er vooral niet meer in komt. Hoe ik de indeling van de tuin zou willen en hoe ik ervoor zorg dat onderhoud binnen de perken blijft. Ja, ik heb er nu al zin in om nieuwe tuinplannen uit te werken!

Een nieuwe tuin kost tijd

Ruim 10 jaar geleden was onze tuin een kale vlakte, een soort weiland. Alleen de oude knotwilg is blijven staan.  Voordat zo’n plek je dan echt als een warme jas past én voordat alles de maat heeft die je de privacy geven die je wilt, ben je wel even verder. Het duurde naar mijn idee zeker 6 jaar voordat de tuin echt een beetje ‘tuin’ werd.

Direct online grote maat bomen kopen

Als het om de aanschaf van een nieuwe boom gaat, kies ik straks direct wel wat grotere. Anders duurt het weer zo lang. Online bomen kopen doe ik natuurlijk via de webshop van van den Berk Boomkwekerijen. Heb je die al eens bezocht? Al jaren staat hun Bomenboek in mijn boekenkast. Wat een kennis en kunde zit er bij dat bedrijf. En dat alles staat online, heerlijk om door heen te bladeren, wat is er veel te kiezen. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, een grote Rododendron, een dubbele sierkers of een mooie meerstammige boom zoekt, zij hebben het.

Maar behalve om het brede assortiment (ze kunnen meer dan 1600 soorten leveren!) staat dit bedijf uit Brabant vooral bekend om de goede kwaliteit van hun bomen: gezond en met volle mooie kronen. Dus ga je ook online bomen kopen? De moeite waard om deze nieuwe bomen webshop eens te bezoeken. En ze hebben trouwens ook een leuk youtube-kanaal.

In het nieuwe jaar vertel ik je graag weer over al het moois in mijn nieuwe tuin. Voor nu alvast fijne feestdagen!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger