De mooiste verlichting voor in de tuin

Verlichting in je tuin zorgt voor meer sfeer en veiligheid. Tuinverlichting is er in allerlei soorten en maten. Weet je niet goed welke soort geschikt is voor in jouw tuin? Wij hebben er hier een aantal voor je op een rij gezet.

Voordelen van tuinverlichting

Tuinverlichting creëert sfeer in je tuin en zorgt voor meer veiligheid. Zo worden inbraken vaker voorkomen en kun je zelf nog goed de paden naar de deur zien. Ook kun je met tuinverlichting in de zomer nog langer in de tuin blijven zitten zonder dat het donker is, en ook in de winter ziet de tuin er van binnen een stuk mooier uit.

Grondspots

Een grondspot geeft veel licht af. Heb je een balkon of klein terras? Dan zijn grondspots niet de ideale verlichting vanwege het felle licht. Maar wanneer je een wat grotere tuin hebt, kunnen grondspots juist heel mooi zijn. Met grondspots kun je bijvoorbeeld een mooie boom of een kunstwerk accentueren, of je kunt ze in een bloembak of de bestrating verwerken. Wil je graag grondspots in de tuin? Kies dan voor LED verlichting. LED verlichting gaat namelijk lang mee en is heel energiezuinig. Denk dan ook een aan LED bouwlampen als grondspots, zoals deze led bouwlamp bij led-wereld.be.

Met grondspots kun je een mooie boom of een kunstwerk accentueren, of je kunt ze in een bloembak of de bestrating verwerken. Zo creeër je in de avond een bijzondere sfeer in je tuin.

En hoewel je bij een bouwlamp snel denkt aan te hard en te wit licht is, hoeft dat niet perse. Alle LED bouwlampen zijn namelijk beschikbaar in warm-wit (3000K), neutraal-wit (4000K) en koud-wit(6000K). Zo is er voor elke toepassing de juiste kleur.

Staande lampen

Misschien wel de meest bekende vorm van tuinverlichting: de staande lamp. Staande lampen komen in allerlei soorten en maten, van een kleine sokkellamp tot een grote lantaarnpaal. Een staande lamp kan op verschillende plekken in de tuin worden geplaatst, en creëert meer sfeer. Plaats hem bijvoorbeeld bij het terras of op de oprit. Ben je op zoek naar een duurzame optie? Ga dan voor een staande lamp met bewegingssensor. Deze gaat alleen aan wanneer de lamp beweging detecteert.

Wandlampen

Wanneer je meer diepte in je tuin wilt creëren, dan kun je kiezen voor wandlampen. Een wandlamp wordt aan de schutting of muur bevestigd en geeft heel zacht licht. Dit zorgt voor wat meer sfeer in de tuin. Ook kun je met wandlampen, net als met grondspots, bepaalde details accentueren.

Onderwaterverlichting

Heb je een vijver in de tuin? Of een fontein? Dan kan onderwaterverlichting heel mooi zijn. Met deze soort verlichting heb je ook wanneer het ‘s avonds donker is heel mooi zicht op de vissen in de vijver of op de fontein. En dat zorgt niet alleen voor meer sfeer, maar draagt ook bij aan de veiligheid. Niets minder leuk dan natte voeten wanneer het buiten donker is en je de vijver over het hoofd hebt gezien!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Deze tuinblog bevat gesponsorde elementen.
Fotocredits : Tuinblogger, suzukii xingfu en FOX