Kleur en genieten, dat is de tuintrend 2021

Er bestaan heuse tuin-trendwatchers en die zijn het er over eens: dé woon- en tuintrend van 2021 is in één woord te vatten: kleur! Hèhè dat werd tijd. Want met die hele zwart-grijs trend zijn we nu echt wel klaar. Natuurlijk zorgen in je tuin bloemen en planten als het goed is al volop voor kleur, maar daar kun je nu ook eindelijk weer eens wat anders naast neerzetten dan een grijs bankstel. En daarna volop genieten in je eigen tuin. Ook dat zullen we dit jaar meer dan anders doen.

Klaar met zwart en grijs

Nu we corona hopelijk meer en meer achter ons kunnen laten, is wat vrolijkheid meer dan welkom. Ik ben dus blij dat er weer wat kleur te kiezen is. Zelf ben ik bezig met de voorbereiding van een nieuwe woning en of het nu om keukens, badkamers of tuininrichting gaat: er is weer kleur te zien! Niet overal natuurlijk, er zijn nog steeds veel showrooms waar je kan kiezen tussen grijs, bruingrijs, donkergrijs of lichtgrijs. Maar verandering is gelukkig op komst. Want alle wit geverfde huizen met zwarte ramen en grijze gietvloeren hebben we nu wel genoeg gezien.

Warm en gezellig

Kleur maakt je huis en tuin zoveel warmer en gezelliger. Van warm terra tot olijfgroen en van donkerblauw tot allerlei natureltinten. Combineer het met hout en lekker veel planten in huis en dat is een plek om je thuis te voelen. Dus wees creatief mensen, heb lef, probeer wat, maak fouten en herstel ze dan gewoon en volg bovenal je eigen stijl in plaats van die van de buurvrouw 🙂

Genieten

Hoe dan ook. Je mag het natuurlijk allemaal zelf weten, maar wat originaliteit ook in je tuin, mag heus ! En om hier dan zo lang mogelijk ook van je tuin te genieten, zie je tegenwoordig ook steeds meer mensen die een terrasoverkapping laten bouwen. Een heuse echte tuintrend dus. Foravida is fabrikant van terrasoverkappingen en glazen schuifwanden en hun producten kun je makkelijk online bestellen. Met de uitgebreide handleidingen monteer je deze producten ook makkelijk zelf. Handig toch?

Groen blijft de basis

leilinden

Natuurlijk krijgt de tuin pas echt sfeer als je groen om je heen hebt. Zet ook direct naast je terras daarom volop groen. Dat kan mooie beplanting zijn in de vorm van vaste planten, maar kijk ook eens of je de ruimte hebt om direct tegen je terras een haag als rand kan zetten. In plaats van alleen een haag op je erfgrens. Dat geeft echt gelijk een beschut en daardoor gezellig gevoel. Een overzicht van allerlei hagen vindt je in mijn blog ‘7 haagsoorten op een rij`

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Deze blog bevat gesponsorde elementen
Fotocredits : Tuinblogger,
Jill Wellington