Een bijzonder all-inclusive B&B bijenhotel

Soms moet je de natuur een handje helpen. En als dat dan gebeurt met een knipoog naar een leuke trend “in de mensenwereld” krijg je daar een glimlach van op je gezicht. Echt iedereen kan nu zijn eigen Bed en Breakfast starten, een bijenhotel voor de bijen en insecten in je tuin dan welteverstaan. En dat dat nodig is, weet elke tuinfan. Een tuinblog over een bijzonder insectenhotel, de Blooming Bee&B!  

Onmisbaar voor bestuiving

Want sla de krant  – als je die nog leest – maar open of volg de (social) media en dan weet je dat het al jaren slecht gaat met de bijenpopulatie in Nederland. Of nog erger, zelfs wereldwijd is de teruggang echt zorgwekkend. 80% procent van de planten op aarde is afhankelijk van bijen. Ik hoef jullie als tuin- en moestuinvrienden dus niet te vertellen hoe belangrijk bijen zijn in de hele bestuivings- en voedselketen.

Pallets en takken

Jaren geleden bouwde ik zelf in mijn tuin ook een groot bijenhotel. Zeker in de grote (klus-) tuin die ik toen had, bleven er zoveel restantjes bouwmateriaal of snoeiafval over dat je makkelijk met wat pallets, overtollig hout, wat resten regenpijp, takken en een paar dakpannen een mooi onderkomen voor insecten kan knutselen. Een soort superdeluxe vakantiewoning, maar zonder verder dagprogramma of eetgelegenheid voor de bewoners. Dat moeten de bijen zelf maar uit gaan zoeken in de tuin.

Bijenhotel 2.0

Maar het kon dus duidelijk ook beter. Online kwam ik dit insectenhotel 2.0 tegen. Ik werd super enthousiast bij het zien van de Blooming Bee&B die bestaat uit 2 vrolijke campanula plantjes en een bijenhotel in één.  Kost én inwoning dus in een bloeiende Bed and Breakfast voor bijen! Een insectenhotel boordevol nectar en stuifmeel van de campanula bloemetjes. Na een heerlijke overnachting in het hotel, kunnen de bijen hier direct genieten van een nectarrijk ontbijtje, een echte B&B dus!

Makkelijk en lang bloeiplezier

Het ziet er ontzettende leuk uit qua opbouw en de prachtige paarse bloeiende bloemetje maken het helemaal af. Dat is wel wat anders dan mijn in elkaar geknutselde stapeltje pallets 😊 En het mooie is dat het zo gemaakt is dat er ook een slim waterreservoir inzit. Je hoeft alleen af en toe het waterpeil te checken . Zo heb je r lang plezier van op een mooi plekje in je tuin of op je balkon.

Dus zelfs als je vader geen groene vingers heeft, is het ook een leuk, origineel en makkelijk online te bestellen cadeau voor vaderdag!

Starten dus maar die B & B !

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Dit artikel bevat gesponsorde elementen
Fotocredits: Tuinblogger,
Seyi Ariyo en Heather McKean