Goede alternatieven voor plastic vogelvoernetjes

Ik hou van vogeltjes in mijn tuin. Elke winter zet ik daarom een paar mooie struiken zoals deze Viburnum Bodnantense die ik in pot heb staan, pal voor mijn raam en hang ik deze vol met vogelvoer Zo komen ze super dichtbij en kan ik er nog meer van genieten. Ik postte hiervan recent dus bovenstaande mooie foto op mijn Instragram-account. En daar kreeg ik best wat commentaar op. Niet omdat de foto niet mooi was, maar vooral om het gebruik van de plastic. Mea Culpa mensen. Ik ben het eigenlijk helemaal met jullie eens. Het kan inderdaad anders.

Terecht commentaar

Hoewel ik normaal mij niet zoveel aantrek van andere tuiniers die het beter weten, schaamde ik mij dit keer inderdaad wel hoor. Want het slaat eigenlijk nergens op dat we nog altijd deze vetbollen in plastic netjes gebruiken. Maar ze worden wel in grote getalen aangeboden bij alle tuincentra. En dan meestal bij de kassa, zodat deze voor je het weet in je kar beland. Zo dus ook recent bij mij.

En dan helpt het natuurlijk niet om te zeggen dat ik ook nog een aantal halve koskosnoten en los voer erbij kocht. feit blijft: die plastic bollen heb ik ook gekocht. Macht der gewoonte. Zal het echt nooit meer doen lieve lezers! En jullie ook niet toch?

Mooie alternatieven

Ben gelijk maar even verder gaan kijken op de site van dé leverancier van dit soort vogelproducten www.vivara.nl voor goede alternatieven. Nou die zijn er genoeg. Vivara is gespecialiseerd in de verkoop van producten voor een diervriendelijke tuin. Denk hierbij aan vogelvoer, vogelhuisjes, producten voor zoogdieren, planten en een uitgebreid assortiment natuurboeken en vogelgidsen. Voor de ontwikkeling en productie van deze producten wordt nauw met natuurbeschermingsorganisaties als Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland samengewerkt.

En is dus meer dan genoeg. Bollen aan touwtjes, bollen om bij te vullen in metalen bakjes, koskosnoten gevuld met vet en zaden en natuurlijk gewoon heel veel los voer. Voor op een plankje of in een huis. Plastic is dus echt niet nodig.

Vraag gratis de Vivara catalogus aan

Meer mooie producten voor vogels uitkiezen? Vraag dan nu gelijk de gratis catalogus van Vivara aan.

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Redactie Tuinblogger