Blauwe bessen van eigen balkon

Als tuinblogger krijg ik heel wat informatie toegezonden over nieuwe planten. Deze vond ik zo leuk, die wil ik je niet onthouden. Want het tuinseizoen van 2022 belooft namelijk extra smakelijk te worden met blauwe bessen van Lucky Berry. Deze nieuwe plant produceert maar liefst vier maanden lang zoete vruchten. Die zijn supergezond want ze zitten boordevol vitamines en antioxidanten. Door de compacte groeivorm heeft de groenblijvende bessenplant het hele jaar door een hoge sierwaarde, ook in de winter. Lucky Berry is een lust voor het oog; een echte eyecatcher in potten op balkons, terrassen of in (stads)tuinen.

Mooi en gezond

De Lucky Berry blauwe bes (Vaccinium) is een winterharde plant en wordt zo’n 80 tot 100 cm hoog. In het april-mei trakteert hij je op witte bloesem waar vlinders, bijen en andere bestuivers ook van genieten. Na de bloei volgt de vruchtvorming en vanaf juli kun je de eerste blauwe bessen plukken. Die hebben de vorm van verleidelijke druppels en blijven verschijnen tot in oktober. Dat is vier maanden lang genieten van supergezonde vruchtjes! Waar veel fruitplanten hun blad verliezen in het najaar, behoudt de Lucky Berry zijn bladeren zodat je in de winter ook naar een mooie plant blijft kijken.

Aanplanten

Lucky Berry is zeer geschikt voor toepassing in potten, maar kan natuurlijk ook in de tuin worden geplant. Voor optimale groei en vruchtproductie zet je de plant bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. Wel geldt: hoe meer zon, hoe meer bessen. Lucky Berry is een zuurminnende plant. Zet ‘m daarom in speciale potgrond die je bijvoorbeeld ook voor hortensia, rhododendrons en heide gebruikt. Belangrijk is ook om de Lucky Berry voldoende water te geven. Wanneer je zorgt dat de grond licht vochtig blijft, pluk jij daar letterlijk en figuurlijk de vruchten van! Om Lucky Berry gezond en sterk te houden geef je regelmatig plantenvoeding. Voor alle planten in potten geldt dat een goede afwatering belangrijk is. Zorg daarom voor een gat in de bodem zodat overtollig gietwater kan wegvloeien.

Lucky Berry

Gezonde zomer

De zoete Lucky Berry bessen zijn heerlijk om te snoepen maar ook lekker en gezond in muesli, yoghurt, kwark of een smoothie. De vruchten zitten vol vitamine C, spijsverteringsvezels en antioxidanten. Blauwe bessen kunnen bovendien worden ingevroren. Op warme zomerdagen kun je ze gebruiken als fruitige, vitaminerijke ijsblokjes in een glas water. Verfrissend en gezond!

Lucky Berry planten zijn verkrijgbaar vanaf april 2022 in het tuincentrum en in webshops vanaf € 25,00. Kijk voor meer informatie op www.lucky-berry.de/nl.

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Fotocredit: Lucky Berry