Ga voor spetterend gekleurde tuinplanten

Zin in een kleurrijke zomer? Dan is het nu de tijd om met je borders aan de slag te gaan. Reserveer een zonnig ochtendje of lekkere middag om de afgestorven delen te verwijderen. Beetje aanharken en het eerste onkruid dat nu al opkomt gelijk verwijderen en het ziet er ineens allemaal een stuk verzorgder uit. En wanneer je de komende weken nieuwe tuinplanten aanplant, hebben ze nog volop tijd om te settelen.

Nu aanplanten geeft een mooie start!

Tuinplanten die je nu aanplant, hebben nog voldoende tijd om even goed aan te slaan nu de temperatuur nog laag is en het weer nog steeds vochtig is. Daardoor zullen ze straks goed groeien. Zorg voordat je nieuwe planten in de grond zet wel dat je ze een fijne start geeft. Dit doe je door goede compost door de grond heen te verwerken. Na het planten geef je ze ondanks, dat het nu nog best vochtig is, de komende periode nog regelmatig water.

Zin in kleur!

De witte en veilige hortensiatrend hebben we nu wel gezien toch? Ik zeg: tijd voor veel meer kleur in je tuin! Een variatie van bloemen en vaste planten die je steeds weer wat nieuws bieden om van te genieten. Welke kleuren je kiest is natuurlijk erg smaakgevoelig. Maar je hoeft niet perse alleen voor kleuren te gaan die dicht bij elkaar liggen. Juist een beetje contrast kan je border een stuk spannender maken.

Het is nu de tijd om je tuinplanten bij plantengrow.nl te bestellen. Hier hebben ze nu mooie voorjaarsdeals. Doe er je voordeel mee. Of je nu vaste planten, hagen of klimplanten zoekt. Er is volop keus, maar voor welke combinaties ga je dan? Een paar leuke bonte combinaties zet ik daarom hier ter inspiratie voor je op een rij.

Bont, bonter, bontst

Dit is een voorbeeld van een leuke bonte combi. Met geel-bruine Meisjesogen (bijvoorbeeld de Coreopsis lanceolata ‘Baby Gold‘), een felrood bolgewas (Crocosmia Lucifer), mooi groen-rood Japans bloedgras (Imperata cylindrica), een diep roze Duizendknoop (Persicaria amplexicaulis ‘Rosea’), blauw-paars in de vorm van een donkere Salie (Salvia nemerosa ‘Ostfriesland’) en een fris blauw paarse Ooievaarsbek (Geranium ‘Brookside’). Prachtig zo toch!

En wat vind je van deze tuinplanten combinatie?

Hieronder zie je nog zo’n leuke bont stoet samen. Opnieuw een mooie Ooievaarsbek, maar dit keer een fel roze (Geranium ‘Patricia’), een echt dieprode Duizendknoop (Persicaria amplexicaulis ‘Speciosa’) in combinatie met een witte Zonnehoed ( Echinacea purpurea ‘Alba’), lichtpaars Kattenkruid (Nepeta faassenii), mijn gele favoriet Brandkruid (Phlomis Russeliana) en tot slot de spectaculaire maar nogal stinkende Keizerskroon (Fritillaria imperialis). Die laatste houdt dan wel weer mollen weg uit je tuin mocht je daar last van hebben 🙂

Kortom, durf lekker van alles en nog wat door elkaar te zetten. Zeker weten dat je dan een kleurrijke zomer tegemoet gaat. Ik wens je veel uitzoekplezier naar je eigen mooiste combinatie. Hopelijk heb ik je wel een klein beetje op weg geholpen.

Zonnige groet,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger
Deze blog bevat gesponsorde elementen
Fotocredits: Tuinblogger, via Canva.com