Met een trampoline fitter dan ooit

Heb je een tuin met een beetje ruimte én kinderen? Dan weet ik uit eigen ervaring dat een trampoline in je tuin een van de betere investeringen is die je kan doen. Haal ze achter dat scherm vandaan en laat ze lekker springen of chillen. En ook voor jezelf, zeker als je veel thuis achter je scherm zit, zijn er kleine springtoestellen om tussendoor aan je conditie te werken en word je fitter dan ooit. Een blog over trampolines in je tuin.                

Laat ze springen!

Dat kinderen tegenwoordig veel te veel binnen en achter hun schermen zitten is bekend. Recent nog was dit in een artikel van de NOS te lezen. Ouders zien echt onvoldoende in dat kinderen te lang achter een scherm zitten. Maar ik weet uit eigen ervaring wat een strijd het is om ze over te halen (lees ‘ze te verplichten’) wat anders te gaan doen. Een ding werkt echter zeker: een trampoline in je tuin!

Mijn eigen kinderen stonden echt altijd op dat ding. En ze deden dat zo vaak en zo veel dat het echt een van de beste investeringen in onze tuin ooit was. Ook als er vriendjes kwamen spelen, was het niet alleen de plek om te springen maar ook dé plek om te samen lekker buiten op ‘te chillen’.

Ingraven of niet?

Een trampoline in je tuin ingraven is natuurlijk met mooist. Zet er een mooie groenblijvende haag voor en je zit niet constant tegen het gevaarte aan te kijken. En zo zitten ook je buren niet continu tegen kinderhoofden die boven de schutting uitkomen te kijken. Het is ook het meest veilig omdat de trampoline op gelijke hoogte met de grond staat.

Maar als je niet kan of wilt ingraven, voor de veiligheid kun je er ook net op zetten. Ook wij startten ooit met een net. Maar als ze ouder worden willen ze steeds wilder 😊, boys will be boys. Dus ging het net er af, werd er een picknictafel én een kleine fitnesstrampoline voor gezet en zo sprongen ze van het een naar het ander. Ik geef toe, als moeder kijk je dan af te toe maar even de andere kant op. Maar we hebben altijd geluk gehad, ze vallen een keer en staan weer op.

Tip van de tuinblogger: Alle kinderen spelen, maken plezier en geluid. Dat moet en dat mag. Maar….. niemand houdt natuurlijk van constant gillende buurmeisjes. Dat is ook helemaal niet nodig. Dus ouders: zie er een beetje op toe dat je kinderen wel spelen maar niet constant gillen, dan houd je ook je buren te vriend 😊   

Fitness trampoline

Al zijn ze er in soorten en maten, natuurlijk heeft niet iedereen de luxe een trampoline in zijn tuin te kunnen zetten. Maar er bestaan ook kleine trampolines: fitness trampoline. En die zijn dan juist ook voor jezelf heel fijn om te hebben . Want zeker als je veel thuis werkt, is het – al is het maar 10 minuten – goed om tussendoor even wat te bewegen. Het springen is vergelijkbaar met het springen met een springtouw en je versterkt dus niet alleen veel spieren, maar ook je uithoudingsvermogen wordt er beter van.  

Onderhoud

Een trampoline kan het hele jaar buiten kan staan. Maar dan tref je na een lange winter in het voorjaar natuurlijk wel een vergroende bende aan. Even schoonschrobben en het springseizoen kan weer beginnen. Wij bestelden om de paar jaar wel een nieuwe frisse beschermrand en soms ook een paar nieuwe veren als die al te roestig werden. Wil je dat nou niet en wil je de levensduur van je trampoline verlengen? Dan kun je hem ook altijd demonteren en ’s winters opbergen. Ze zijn in het algemeen snel gedemonteerd.

Springze!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger


Deze blog bevat gesponsorde elementen
Fotocredits: Tuinblogger, Karolina Grabowska