Aardbeien: kweek je eigen zomertoetje!

Wat is er nu lekkerder dan in de zomer na het eten even je tuin in te lopen om vers wat aardbeien te plukken? Nog warm van het zonlicht dat er de hele dag op scheen. Als je dat wilt, kom dan binnenkort in actie!

Je hebt altijd wel plek voor aardbeien

Of je nu een kleine tuin, een balkon of een landgoed hebt, er is altijd wel een plekje om een aardbeienplant neer te zetten! Aardbeien kunnen ook heel goed een paar jaar in potten groeien. En als je geen moestuin hebt, zet dan gewoon een paar plantjes tussen je sierplanten neer.

Vaste planten

Aardbeien zijn vaste planten die elk jaar terug komen. Kies een beschut (uit de wind) en redelijk zonnig plekje (niet volle zon) waar de planten een jaar of drie kunnen blijven staan. Daarna kan je ze beter weer vervangen. Bereid de plek voor. Dit doe je door de grond

Tijdens het groeiseizoen gooi ik zo nu en dan een handje aardbeistekjes

Als de oogst echter echt voorbij is, laat ik de uitlopers wel zitten. In het voorjaar zijn deze dan geworteld en haal ik ze er vanaf. Deze pot ik op en eenmaal zelfstandig aangeslagen, plant ik ze of geef ik ze weg. Zo kun je zelf altijd je oudste planten weer vervangen door nieuwe!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Mainphoto Artur Rutkowski

Esther

Op www.tuinblogger.nl combineert Esther haar liefde voor tuinieren, schrijven én fotograferen.