Een heerlijke vakantietuin : van dakplataan tot bubbelbad

Het is overal weer ouderwets druk. Of het nu in de winkels, de restaurants of de file is. Alles lijkt weer helemaal bij het oude. En natuurlijk is voor al die ondernemers en mensen die van feestjes en reizen houden heel fijn, voor mij persoonlijk hoeft het niet zo. Vond sowieso altijd al het per se weg ‘moeten’ als je vakantie hebt een zwaar overschat fenomeen. Het is wel leuk hoor, maar gewoon thuis lekker vrij zijn is – voor mij althans – minstens zo fijn.

Natuurlijk helpt het dan wel als je tuin daar een beetje op vakantie is ingericht. Daarom hier wat tips voor je vakantietuin. Van dakplataan tot bubbelbad.

Privacy

Natuurlijk zit je een stuk minder lekker op je luie stoel in je vakantietuin als je het gevoel hebt dat de hele wereld je ziet liggen. Zorg dus dat je een lekker muurtje of hoekje hebt waar je kan liggen. Of dat nu een schutting van hout is of een mooie groene haag. Die laatste ziet er natuurlijk wel mooier uit en denk dat het extra groen ook wel scheelt voor de temperatuur in je tuin. Wil je wat meer lezen over hagen? Lees dan mijn blog over een aantal soorten hagen waar je aan kan denken.

Schaduw van je boom

En het liefst heb je ook schaduw in je tuin om lekker te zitten als het té warm wordt. Een parasol kan natuurlijk altijd, maar je krijgt een veel fijner buitengevoel als je lekker onder een boom kan gaan zitten. Een mooie boom die gelijk als parasol kan dienen is de dakplataan. Die filtert het zonlicht prachtig en je zit er lekker beschut. Bovendien heeft juist die dakplataan ook een prachtige stam die je echt in vakantie stemming brengt. Want heel vaak zie je juist deze bomen staan op de boulevards of pleintjes in Zuid Europa.

Zomerse bloeiers voor je vakantietuin

Heb je niet de mogelijkheid, de tijd, de zin of de inspiratie om borders met vaste planten volgens een mooi en kleurrijk beplantingsplan aan te leggen? Dat kan natuurlijk. Toch kun je als je nu start, best nog zorgen voor zomerse kleuren in je vakantietuin. Hoe? Door her en der nu wat eenjarige bloemen te zaaien. Dat zijn de naam zegt het al, dat zijn bloemen die je nu zaait en die nog dit zomerseizoen bloeien. Dus hark waar je op uit kijkt een stukje grond om in je tuin of trek daar wat tegels eruit en zaaien maar. En dat kan van alles zijn. Van Afrikaantjes tot Zonnebloemen en van klaprozen en tot dille. Waarbij je van die laatste natuurlijk dubbel plezier hebt.

Opblaasbaar bubbelbad

Voor het ultime vakantiegevoel zet je natuurlijk ook een lekker zwembad in je tuin en die zijn er in soorten en maten. Waarbij een heus bubbelbad in je tuin natuurlijk wel ultiem relaxed is. En extra fijn van zo’n bad in eigen tuin, geen wachttijden om er in te mogen en ook geen andere mensen waar je naast moet zitten terwijl je daar geen zin in hebt hahaha. En vind je het toch teveel gedoe om permanent een bad in je tuin te hebben en wil je wel in de vakantie kunnen bubbelen? Denk dan eens aan een opblaasbaar bubbelbad ! Een stuk betaalbaarder, in veel soorten verkrijgbaar en je ruimt het na het zomerseizoen zo weer op.

Koppel even los

Even tot slot, dé gouden tip: Koppel even los mobiel, hup doe die wifi er eens een paar uur af als je thuis vakantie hebt. Zodat je echt even niets hoeft, of beter gezegd, niets kan. Laat je hoofd eens echt tot rust komen. Die 5 uur schermtijd die we allemaal zeker per dag hebben, kun je zeker in je vakantie vast beter besteden.

En mijn nieuwe blog? Lees die volgende keer dan maar weer 🙂

Fijne vakantie!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Photocredits: Tuinblogger, Ian Kirkland