Al van de Mychorriza schimmel gehoord?

Nee, dan bedoel ik natuurlijk niet de viervoetige witte paardenvriend die je landje omploegt 🙂 maar de bodemschimmel Mycorrhiza waarvan de microscopische kleine schimmeldraden onder de grond je planten weet te vinden en ze ondersteunt in hun groei en gezondheid. Voor iedereen die op een natuurlijke manier wil tuinieren dé manier om het maximale uit je tuin te halen. Of je een groener gazon wilt of dat je meer opbrengst uit je moestuin wilt halen. Mychorriza helpt.

Natuurlijke ondersteuning

Je tuin op een natuurlijke en duurzame manier ondersteunen kun je doen door het toevoegen van een bodemschimmel toe te voegen. Ik zag vorig jaar op Netflix de film ‘Fantastic Funghi‘ van Louis Schwartzberg. Een prachtige documentaire over de wondere wereld van schimmels en het ondergrondse leven van bomen en planten. Daar moest ik gelijk aan denken toen ik over Mycorrhiza hoorde. De moeite waard om te bekijken!

Wat is Mycorrhiza?

Mycorrhiza is 100% natuurlijk en komt wereldwijd in de meeste natuurlijke ecosystemen al voor. De schimmels werken in symbiose samen met bomen en planten. De microscopische schimmeldraden vormen onder de grond een hecht netwerk met het wortelstelsel van je planten en zorgen ervoor dat de planten extra water en voedingsstoffen binnen krijgen. In ruil hiervoor krijgen de schimmels op hun beurt van de planten suikers uit de wortels van de planten terug. Een win-win situatie dus.

Mycorrhiza is een bodemschimmel die de natuurlijke groei van planten ondersteunt. De microscopische schimmeldraden vormen een hecht netwerk met het wortelstelsel en voorzien dit van van extra water en voedingsstoffen. Zo krijg je gezonde, sterke planten!

Hoe helpt de schimmel je planten?

De schimmeldraden van de mycorrhiza zijn veel fijner dan de fijnste wortelharen van de plant. Hierdoor kunnen water en voedingstoffen worden opgenomen uit poriën die voor de plant zelf onbereikbaar zijn. Daarnaast zorg de enorme omvang van het mycorrhiza-netwerk dat er veel meer grond kan worden bereikt. De schimmeldraden kunnen dus bij dieper en verder gelegen water en voedingstoffen komen dan de plant zelf zou kunnen bereiken. En dat levert je dus gezonde en sterke planten op.

Meer opbrengst uit je moestuin

De Mycorrhiza Mix moestuin van Plantpal helpt je bij je ecologisch tuinbeheer. Al hun producten bestaan uit een mix van vijf verschillende endomycorrhiza-sporen die op Nederlandse bodem zijn gekweekt. In tegenstelling tot elders in Europa geweekte mycorrhiza sporen zijn ze beter afgehard en bestand tegen grote temperatuurverschillen.

En het mooie is dat je al bij eenmalig gebruik een blijvend resultaat kan krijgen. Want de schimmels blijven voor je werken. Voor je moestuin betekent dit dat je een hogere opbrengst kan verwachten.

Waar koop je Mycorrhizo?

Bij plantpal.nl dus! Je kun op hun net nieuw gelanceerde website terecht om online mycorrhiza schimmels voor verschillende toepassingen te kopen. Je kan kiezen uit een Mycorrhiza Mix Gazon, Mycorrhiza voor Fruitbomen en Mycorrhiza Mix Moestuin.

Succes met je bodem!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger


Fotocredits: Tuinblogger, Plantpal, Koch
Deze blog bevat gesponsorde elementen