salontafel tuin

Hoe ronde salontafels je woonkamer (en tuin) compleet maken

Ben jij op zoek naar een manier om je woonkamer een nieuwe look te geven? Overweeg dan eens om een ronde salontafel aan te schaffen! In dit artikel, geschreven in de je/jij vorm, zul je ontdekken waarom ronde salontafels zo populair zijn en hoe je ze het beste kunt gebruiken om je woonkamer compleet te maken. Lees verder voor handige tips en inspiratie.

Waarom kiezen voor ronde salontafels?

Als je op zoek bent naar een salontafel, dan is de kans groot dat je al een woonwinkel bekeken hebt om inspiratie op te doen. Waarom zou je dan kiezen voor een ronde salontafel? Hieronder vind je een aantal goede redenen:

  • Ronde salontafels zijn perfect voor kleinere woonkamers, omdat ze minder ruimte innemen dan vierkante of rechthoekige tafels.
  • Doordat er geen scherpe hoeken zijn, zijn ronde salontafels een stuk veiliger voor kinderen en huisdieren.
  • Ronde salontafels zijn heel veelzijdig. Je kunt ze gebruiken als plek om drankjes en snacks neer te zetten, maar ook als decoratief element om kaarsen, planten en boeken op te plaatsen.

Hoe kies je de juiste?

Als je eenmaal hebt besloten om voor een ronde salontafel te gaan, dan zijn er nog wel wat keuzes die je moet maken. Hieronder vind je een aantal tips om je te helpen de juiste tafel te kiezen:

  • Kies een tafel die past bij de stijl van je woonkamer. Als je een moderne inrichting hebt, ga dan voor een tafel met een strak design. Voor een landelijke stijl kun je juist weer beter kiezen voor een tafel met een rustieke uitstraling.
  • Let op de grootte van de tafel. Zorg ervoor dat de tafel niet te groot of te klein is ten opzichte van de rest van je meubels. Een goede vuistregel is om te kiezen voor een tafel die ongeveer even hoog is als je zitmeubels.
  • Overweeg de materialen. Ronde salontafels zijn er in allerlei materialen, van hout tot glas en van metaal tot steen. Bedenk welke materialen het beste passen bij jouw smaak en de rest van je interieur.

Hoe gebruik je een ronde salontafel?

Als je eenmaal de perfecte ronde salontafel hebt gevonden, dan is het tijd om te bedenken hoe je deze het beste kunt gebruiken in je woonkamer. Hieronder vind je een aantal ideeën:

  • Gebruik de tafel als centerpiece. Plaats bijvoorbeeld een mooie vaas met bloemen of een kunstwerk in het midden van de tafel en zorg ervoor dat de rest van de decoratie hierop aansluit.
  • Gebruik de tafel als functioneel element. Zet bijvoorbeeld drankjes en snacks neer tijdens een gezellige filmavond, of gebruik de tafel als plek om boeken en tijdschriften op te leggen.
  • Gebruik de tafel als extra zitplaats. Plaats bijvoorbeeld een kussen op de tafel en gebruik deze als extra zitplaats wanneer je visite hebt.

Salontafel buiten in de tuin

Het is zeker mogelijk om een salontafel buiten in de tuin te gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten salontafels die geschikt zijn voor gebruik buiten, zoals tafels van hout, metaal, kunststof of gevlochten materialen.

Het is wel belangrijk om bij het kiezen van een salontafel voor buiten rekening te houden met de weersomstandigheden. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor een tafel die bestand is tegen regen, zonlicht en temperatuurwisselingen.

Naast een mooie salontafel kan ook een prachtige plant bijdragen aan de sfeer en gezelligheid in de tuin. Zo staat er bijvoorbeeld een Phlomis in de tuin, die met zijn paarse bloemen en groene bladeren een echte blikvanger is. Het is belangrijk om bij het kiezen van planten ook rekening te houden met de stijl van de tuininrichting, zodat de planten goed passen bij de rest van de tuin. Door de Phlomis regelmatig te verzorgen en te onderhouden, kun je nog jarenlang genieten van deze prachtige plant in je tuin.

Kortom, een salontafel kan zeker een mooie en functionele toevoeging zijn aan de tuin, zolang je maar rekening houdt met de geschiktheid voor buitengebruik en de stijl en functionaliteit ervan.