Tips voor het kiezen van een internet provider

Tips voor het kiezen van een internet provider

Ben jij van plan om over te stappen met je internet en televisie abonnement? Dit kan verschillende redenen hebben, zoals een te hoge prijs of de service die je niet bevalt. Maar hoe weet je zeker dat dit beter is bij de provider waar je naartoe gaat? Om hier een goede keuze in te maken, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten en die je voor jezelf op een rij moet zetten. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het kiezen van een nieuwe provider!

Check jouw mogelijkheden

Om te beginnen is het verstandig om even de postcode check te doen, zodat je weet welke providers op jouw adres internet en televisie aanbieden. Vooral als je een glasvezel abonnement overweegt is dit erg belangrijk, want dit is nog niet in heel Nederland mogelijk. Overweeg je om een DSL-abonnement af te sluiten, bekijk dan wel eerst of je niet te ver van de wijkcentrale woont. Is dit wel het geval, dan is DSL vaak niet zo’n aantrekkelijke optie. Door de check te doen zie je uit welke providers je kunt kiezen op jouw adres en of je bijvoorbeeld kunt kiezen voor internet en tv van T-Mobile

Check welke internetsnelheid je nodig hebt 

Om de juiste provider te kiezen voor je nieuwe internet en televisie abonnement is het belangrijk dat je weet welke internetsnelheid je nodig hebt in jouw huishouden. Sneller internet is uiteraard duurder, dus op die manier kun je zorgen dat je niet te veel gaat betalen voor een snelheid die je niet nodig hebt. In de meeste gevallen heb je de keuze uit drie pakketten: instap, standaard en premium. Welk pakket je nodig hebt, hangt af van het aantal personen in jouw huishouden en het aantal apparaten: 

  • 20 Mbit/s: Prima snelheid om op internet te surfen, te mailen en op een redelijke kwaliteit films en series te streamen op maximaal twee apparaten tegelijkertijd. 
  • 50 Mbit/s: Deze snelheid geeft je wat meer comfort op het gebied van internet, vooral als je kinderen hebt die ook veel gebruik maken van internet. Je hebt geen last van elkaar als je tegelijk aan het internetten bent met deze snelheid, zolang het geen intensief gebruik is. Ook handig als je lekker vanuit je hangmat buiten gebruik wil maken van internet, in verband met een beter bereik!
  • 100 Mbit/s: Download je vaak bestanden, soms zelfs met meerdere apparaten tegelijkertijd? Dan is deze snelheid verstandig om te kiezen. Deze snelheid is ideaal voor intensief gebruik, bijvoorbeeld als je veel films en series streamt of veel online games speelt. 

Kies je nog voor tv-zenders of niet meer?

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een internet abonnement zonder tv-zenders. Bij een aantal providers kan dit je een hoop geld schelen per maand. En als je bijna geen tv meer kijkt, is het natuurlijk zonde om toch te blijven betalen voor die zenders. Kijk je eigenlijk alleen maar series en films via streamingdiensten? Bekijk dan bij welke aanbieders je voordelig een internet abonnement zonder tv-zenders kunt afsluiten. In de basis krijg je bij een tv-abonnement zo’n 60 zenders. Bij KPN Digitenne kun je eventueel voor een kleiner pakket aan zenders kiezen, bijvoorbeeld als je alleen naar Nederlandse zenders kijkt of alleen sport kijkt via de tv. Het is ook mogelijk om tv te kijken via glasvezel. Zou je dit graag willen, doe dan eerst de postcode check om zeker te weten dat dit mogelijk is in jouw wijk.