3 redenen waarom je je kinderen een plezier doet met een partytent

3 redenen waarom je je kinderen een plezier doet met een partytent

Menig Nederlander geeft feestjes in de eigen achtertuin, in de wetenschap dat het Nederlandse weer onberekenbaar is en regen roet in het eten kan gooien. De partytent is daar een prima uitkomst voor, want dan kan je (kinder)feestje gewoon ‘droog’ plaatsvinden. Vaak huren mensen zo’n tent, maar het kan ook zinnig zijn om er een aan te schaffen. Bijvoorbeeld omdat je je kinderen er blij mee kunt maken. Waarom dat zo is, leggen we in dit artikel uit aan de hand van drie voorbeelden.

Buitenspelen bij slecht weer

Hoewel menig kind tegenwoordig aan schermen verslaafd is, blijft buitenspelen de beste en meest gezonde manier voor een kind om zijn of haar energie kwijt te raken. Het is alleen erg vervelend, zeker voor een kind, als je daar zin in hebt maar het weer je in de weg zit. Dat kan bijzonder teleurstellend zijn. Maar als je in het bezit van een partytent, kun je alsnog een mogelijkheid creëren in je eigen tuin voor je kinderen om buiten te spelen, ondanks dat het regent. Zo krijgen ze de frisse lucht die ze nodig hebben en kunnen ze lekker aan de gang blijven zonder doorweekt te raken.

Veilig buitenspelen zonder zonnesteek

Het is natuurlijk niet alleen maar slecht weer in Nederland. Soms is het zo’n mooi weer dat de zon eigenlijk te hard brandt om er lang in te blijven. Zeker met je kinderen wil je dan voorzichtig zijn, zodat ze niet verbranden of een zonnesteek oplopen. Maar het is natuurlijk wel zonde om op een zonnige dag veroordeeld te zijn tot binnen zitten. Als je in het bezit bent van een handige easy-up partytent zoals verkrijgbaar bij Heuts.nl, kun je dan gemakkelijk een schaduwplekje creëren voor je kinderen om te buiten te kunnen spelen zonder aan de volle zon blootgesteld te zijn.

Eigen marktkraampje

In menig kind schuilt stiekem een ondernemer. Daarmee bedoelen we dat er best veel kinderen zijn die het leuk vinden om dingen te verkopen, aan de straat of op een vrijmarkt. Dat kan speelgoed zijn dat ze niet meer gebruiken, dingen die papa en mama niet meer gebruiken of zelfgemaakt drinken en lekkers. Als ze zo een beetje geld kunnen verdienen, kunnen ze immers sparen voor iets dat ze graag willen hebben. Maar je wilt wel dat je kind dan een beetje beschut kan zitten, want meestal spenderen ze uren achter elkaar bij hun marktkraampje. Een handige partytent kan die beschutting bieden én geeft het kraampje meteen een professionelere uitstraling.

Zelf kun je de partytent natuurlijk ook nog gebruiken om een zithoekje met schaduw te creëren, of om juist bij regen tóch droog buiten te kunnen zitten. In de koudere maanden van het jaar vormt de tent dan ook nog beschutting voor je tuinmeubelen als je deze niet ergens in een garage of schuur kwijt kunt. Reden te over dus om te investeren in je eigen partytent, ook om je kinderen een plezier te doen.