Geef jouw tuin een make-over met de beste tuinbeits!

Geef jouw tuin een make-over met de beste tuinbeits!

Of je nu een schuur, afdak of tuinhuis wilt schilderen, dit doe je het beste met een kwalitatief goede tuinbeits, met een goede tuinbeits behoudt het hout zijn natuurlijke eigenschappen en geeft het een langdurige bescherming. In dit artikel geven wij je tips en advies over het beitsen van de tuin zodat jij na het lezen van dit artikel schildert als een pro! 

Beste beits voordelig kopen

Door online te shoppen kun je erg voordelig buitenbeits kopen, online winkels zijn voordeliger dan de bouwmarkt en hebben vaak een breder assortiment. Daarnaast bieden online platforms regelmatig scherpe aanbiedingen en kortingen die je kunt benutten om nog meer te besparen op je aankoop. Ook de bezorging is een pluspunt, vaak is een bestelling die vandaag besteld wordt de volgende dag al in huis. Door het uitgebreide assortiment kun je precies de juiste soort beits vinden die past bij jouw project en hout type. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen geld bespaart, maar ook verzekerd bent van een hoogwaardig resultaat dat lang mee gaat. 

Wat is de beste beits?

Nu je weet waar je beits het beste kan aanschaffen, vraag je je misschien af wat de beste beits is. Naar onze mening is de koopmans verf perkoleum de beste tuinbeits van dit moment. Deze sublime beits op basis van alkyd hars en lijnolie beschermt het hout van binnen uit! Hierdoor vergrijst hout niet en behoudt het zijn oorspronkelijke kleur. De unieke samenstelling zorgt er ook voor dat het hout beschermd is tegen schimmel- en alg aanslag, waardoor je minder onderhoud hoeft te plegen, met perkoleum hoef jij de komende 7 jaar niet meer te schilderen! . Daarnaast is de  Koopmans Perkoleum verkrijgbaar in elke kleur, waardoor je altijd een tint vindt die perfect bij jouw tuin of project past. 

Zo schilder jij je tuin stap voor stap 

Heb jij jouw beits gekozen voor het schilderen van je tuin? Dan is het tijd om te beitsen! Wij leggen je stap voor stap uit hoe jij het beste beits kan aanbrengen.

Stap 1. Voorbereiding
: De eerste stap is altijd de voorbereiding van de ondergrond, begin met het schoonmaken van het houtwerk dat je gaat beitsen. Verwijder vuil, mos, schimmel en loszittende verfdeeltjes met een borstel of hogedrukreiniger. Laat het hout vervolgens goed drogen. Schuur het hout licht op voor een betere hechting van de beits en zorg dat je alle schuurstof verwijdert.

Stap 2. Bescherm je omgeving: Leg schildersplastic neer rond de te schilderen oppervlaktes om de grond en nabijgelegen planten te beschermen tegen spatten. Gebruik schilderstape om gebieden af te plakken die je niet wilt beitsen. Zo schilder jij precies wat nodig is.

Stap 3. Aanbrengen: Roer de beits goed door voor gebruik. Breng de beits aan met een kwast of roller, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Werk in de richting van de houtnerf en probeer gelijkmatige lagen aan te brengen. Voor het beste resultaat breng je twee lagen beits aan, waarbij je de eerste laag volledig laat drogen voordat je de tweede aanbrengt.

Na het volgen van deze stappen schilder jij jouw tuin als een pro!