Sfeerlicht-dhz-idee-tuin-tuinblog

Pompoen als sfeermaker

In de moestuin kweek ik al een aantal jaar pompoenen. Dit jaar was in vergelijking met voorgaande jaren de oogst hier ronduit waardeloos. Maar dat gold ook voor de courgettes die het eigenlijk altijd goed doen hier en om heel eerlijk te zijn, ook de aardbeien waren niet veel soeps. Ik zal het dus maar toegeven: dit jaar heeft de moestuin gewoon te weinig aandacht en liefde gekregen …….of beter gezegd: te weinig mest en water:).

En ja dan doen ze het niet zo best en het was dus niet te vergelijken met bijvoorbeeld 2015. Zo mooi waren ze toen:

Fijn zo’n buurvrouw

Gelukkig is er een buurvrouw verderop die dit jaar betere resultaten boekte (ze groeiden bij haar OP de composthoop, top-idee!) en zij gaf me een tweetal mooie grote pompoenen waarvan we er een met behulp van wat bakvormpjes nu hebben omgetoverd tot een sfeervolle terrasverlichting. Geen Halloween voor ons, maar een wat vervroegd kerstsfeertje met het rendier en de sterretjes. Maakt niks uit, het ziet er nu het al weer sneller donker wordt, gewoon supergezellig uit!

TIP! De figuren in de pompoen snij ik niet uit, maar tik deze met een hamer en wat bakvormpjes eruit. Wel voorzichtig natuurlijk anders zijn de bakvormpjes plat :).

Volgend jaar gaan we het kweken van pompoenen opnieuw oppakken. En daarvoor ga ik ergens in de komende weken al wel de grond in de moestuin wat verbeteren door alle compost die ik dit jaar op een hoop heb gegooid erover heen uit te strooien. Ik ga niks omspitten of mij druk maken, de wormen doen de komende maanden het werk maar. Best makkelijk zo tuinieren toch?

Recepten
En behalve sfeerverlichting van je pompoen maken, kun je er uiteraard super mee koken. Wat dacht je van tagliatelle met gedrilde pompoen en geitenkaas? Deze en meer heerlijke recepten vind je op Silvies Kitchen. Hier vind je recepten met verse ingrediënten, meestal gezond en soms iets minder gezond en zoveel als mogelijk van begin tot eind zelfgemaakt.

Eet smakelijk en geniet van de donkere dagen in november!

Ondertekening Groet Esther tuinblogger