hooi-zelf-maken

Hooi zelf maken

Het is toch net echt hé, het landleven hier 🙂 …… Zoals ik in mijn vorige blog als schreef, het is leuk om in je tuin af en toe een stuk gras niet te maaien. Het scheelt niet alleen wat werk, het ziet er -als je de rest wel strak maait- prachtig los uit. En als je in het voorjaar er wat bloemenzaad bij gooit, heb je ook nog eens plezier van prachtige bloemen.

Maaien

Als het gras na een tijd echt begint om te vallen en de bloemen zijn uitgebloeid, is het tijd om het te maaien. Meestal doe ik dat na de zomer, maar het is nu zo hard gegaan en door de droogte zo snel zó lelijk geworden dat het nu dus al eind juni gedaan is.

Hoe maai je hoog gras?

Idealiter met een bosmaaier of een zeis. De eerste vind ik echter te zwaar en die maken ook zoveel herrie, de tweede, een zeis, heb ik niet. En het gebruik van een zeis is ook een kunst op zich en lang niet zo makkelijk als het eruit ziet. Ik gebruik dus gewoon eerst de elektrische kantjesmaaier (let op het snoerrrrrrrrrr …) en laat het hoge gras dan even liggen. De volgende dag ga ik er nog een keer met de gewone grasmaaier over.Hooien

En na een dag of wat drogen, hark ik dan alles eenvoudig bij elkaar. En dan heb je echt een supermooie berg hooi. Genoeg voor je cavia of je konijn. En net genoeg om het ‘landleven-evoel’ te hebben, zonder dat je het hele weekend in de zon zwetend aan het werk bent 🙂

Laat het bij droog weer even liggen en schep het af en toe even om zodat het echt in en in droog wordt. Doe het dan in een grote zak plastic. Je dieren zijn er blij mee en het scheelt altijd wel een ritje of twee naar de dierenwinkel.

(Photo 1 by Christian Hebell and photo 2 by Clark Young on Unsplash)

 

Laat de winter dus maar komen, onze dieren zitten er straks warmpjes bij 🙂

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger