Zo mooi kan een tuinbeeld zijn

Wie mijn tuinblog vaker bezoekt, weet dat ik behalve over bloemen en planten ook graag over dieren in mijn tuin schrijf. Want zeg nou zelf, een tuin is pas echt een tuin als er ook inwoners zijn. Van insecten tot vogels en van kippen tot konijnen. Nu kan niet iedereen kippen in zijn tuin houden en ook heeft niet iedereen echte eenden uit de sloot in zijn tuin. Daarom heb ik als tip om een mooi tuinbeeld van een dier, insect of vogel in je tuin te zetten. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, er past altijd wel iets. Zelf heb ik een voorkeur voor een beeld van een dier dat van nature ook in mijn tuin zou kunnen voorkomen.

Afrikaanse tuinbeelden

Tijdens mijn online zoektocht naar een mooi tuinbeeld kwam ik zodoende terecht op een leuke site waar ik Afrikaanse metalen kunst voor in de tuin vond. Hier trof ik een enorme keus aan leuke beelden die stuk voor stuk met de hand door een Afrikaanse kunstenaar van stevig gerecycled metaal zijn gemaakt. En of je nu een kleine mus zoekt of een grotere siervogel, er is voor elke smaak én elk budget wel iets te vinden.

Mijn zwarte zwaan

Zelf koos ik deze zwaan. Vind je hem niet prachtig? Mijn zwarte metalen zwaan! Ik ben er erg blij mee. Hij is sierlijk en van een mooi groot formaat. Dat past wel in mijn tuin leek me. In tegenstelling tot tuinbeelden die ik eerder ook wel in tuincentra heb gezien, voelt dit tuinbeeld een stuk steviger, eigenlijk best zwaar aan. Die waait dus niet snel om! Bovenal is hij gewoon heel erg mooi en dat komt omdat hij ook niet met duizenden anderen tegelijk geproduceerd, maar een voor een handmatig in elkaar is gezet.

Het pakket kwam in een grote doos (de kinderen hebben er nog dagen mee gespeeld) met mooie begeleidende brief over de achtergrond van het beeld en tips voor het onderhoud. Je kan deze Afrikaanse metalen tuinbeelden zowel binnen als buiten zetten. Buiten gaat het tuinbeeld na verloop van tijd misschien wel roesten, maar dat is wel mooi. Vind je dat trouwens niet mooi, dan is hij eenvoudig (weer) te lakken.

Duurzaam gerecycled metaal

Omdat deze tuinbeelden van oud ijzer gemaakt zijn, fairtrade zijn en echt een verhaal hebben, vind ik ze extra leuk. In Zimbabwe wordt namelijk gebruikt ijzer gerecycled en daar maken ze vervolgens deze mooie vogels en andere dieren van. Met een zogenaamde ijzerguillotine worden olievaten, hekwerk, plaatmetaal, auto-onderdelen en ander restmateriaal in de juiste vorm gesneden. Vervolgens worden de onderdelen door Afrikaanse kunstenaars aan elkaar gelast en zo ontstaan al deze mooie tuinbeelden. Wat je noemt duurzaam!

De beelden worden vervolgens in Nederland gelakt met een blanke lak. Hierdoor krijgt het beeld niet alleen een mooie zijdeglans, maar zorgt het er bovenal ook voor dat ze zonder problemen in ons klimaat in de tuin kunnen staan.Cadeau-idee voor tuinvriend

Voor de feestdagen of gewoon voor een verjaardag is zo’n mooi tuinbeeld een leuk cadeau-idee om aan een vriend, kennis of familielid te geven. Dat is weer eens wat anders dan een sjaal of een paar sokken. Ik geniet in ieder geval als ik uit mijn raam kijk elke dag van mijn mooie duurzame fairtrade zwarte zwaan.

Kortom, ga eens kijken van welke dieren er zoal Afrikaanse tuinbeelden gemaakt zijn. Heb je een mooie bostuin, denk dan bijvoorbeeld eens aan een fazant of hert als beeld in je tuin. En hou je het liever klein voor op je balkon? Kies dan een leuke mus of egel.

Beeldentuinen

Tot slot. Heb je nog tijd en zin om beeldentuinen te bezoeken? Hier nog een paar tips:

Verstilde groet,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

1 Comment

Comments are closed.