regen-graspspriet-lieveheersbeestje

Kunstgras lijkt steeds echter

Kunstgras is misschien voor echte tuiniers ons niet het eerste waar je aan denkt. Maar wat nu als je kind allergisch is? Je niet veel tijd hebt om onderhoud aan je gras uit te voeren? Of je hebt geen tuin maar een mooi balkon? Dan is kunstgras zeker iets om eens te overwegen, want of je het nu op je dakterras wilt leggen of als speelgras wilt gebruiken, kunstgras is veelzijdiger en tegenwoordig mooier dan je denkt. Een tuinblog over de aanschaf van kunstgras.

kunstgras-tuinblogger

9x voordelen van kunstgras

Hoe warm en droog het ook wordt in de toekomst, met kunstgras heb je niet langer last van gele en droge plekken. Je tuin ziet er het hele jaar door fris en groen uit. Maar er is meer. Daarom even alle voordelen op een rijtje:

  • Een groen tuin het hele jaar door (kleurvast / UV bestendig)
  • Voor elke gebruik een juiste soort
  • Veilig voor kinderen en huisdieren
  • Weinig onderhoud (af en toe borstelen met bezem)
  • Weerbestendig
  • Goed schoon te houden
  • Vocht zakt goed in de grond (evt, drainage als ondergrond zelf te dicht is)
  • Levensduur wel 10 tot 15 jaar!
  • Milieuvriendelijk (minder sproeien!)

Online makkelijk kiezen

Het kunstgras dat de meeste mensen kennen, kennen zij van de sportvelden. Dit ziet er vaak hard en nep uit. Tegenwoordig zijn er echter heel veel nieuwe mooie soorten kunstgras beschikbaar die er als echt gras uit zien en een stuk zachter zijn. Kijk maar eens naar het gras van buitengewoon kunstgras.

De keuze is reuze

Kijk goed waar je kunstgras geschikt voor moet zijn. Van elk soort kunstgras wordt aangegeven onder welke categorie deze valt en welke specifieke eigenschappen en kwaliteitskenmerken die soort heeft. Behalve dat het er mooi uit moet zien, is het wel belangrijk dat je op de gebruiksklasse let. Voor een voetbalveldje is natuurlijk wat stevigers nodig dan op je balkon.

Kunstgras online bestellen

Je kunt eenvoudig online kunstgras bestellen en vooraf via een handige tool eerst je prijs berekenen. Het gras dat je gekozen hebt, wordt dan binnen een paar dagen thuis bezorgd. Wil je toch liever eerst weten hoe het eruit ziet en voelt? Vraag dan een expert langs te komen. Hij of zij bekijkt de situatie ter plekke, geeft het beste advies en laat direct enkele stalen aan je zien.

Zelf leggen of laten doen?

Het leggen van je nieuwe mat is niet moeilijk. Alleen – zoals met veel dingen geldt – het vraagt wel om enige vaardigheid en vooral routine. Vooral het goed op maat snijden van de mat en het verdichten en egaliseren van de ondergrond is belangrijk om een mooie strakke grasmat te krijgen. Daarvoor heb je wel het juiste gereedschap nodig. Die kun je eventueel huren, maar je kan er ook voor kiezen om het te laten leggen. Dat kost iets meer, maar je weet wel zeker dat je nieuwe kunstgras er gelijk goed en voor lange tijd mooi strak bij ligt.

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger