Kleurig tuinhuis

De tuintrends van 2020

Op de website van de tuinbranche is te lezen dat er in 2020 maar liefst drie heel verschillende tuintrends zijn voor je tuin en tuinhuis.

  • De eerste trend is een hele ingetogen en vooral “rustgevende” tuin met veel hout, riet en bloemen en planten in rustige kleuren.
  • De tweede tuintrend zou een gevolg zijn van de “digitalisering en globalisering” in de wereld en levert vooral een ongedwongen mix op van van alles en nog wat.
  • De derde trend is er één van “imperfectie en vrijheid”. In deze tuin zou je vooral invloeden uit de hiphopscene en van de straat terug moeten vinden. Felle kleuren en volop feest.

 “Laat me je tuin zien en ik zeg wie je bent”

Ga gewoon voor je eigen stijl

Tja….. je moet het maar elk jaar weer bij elkaar kunnen verzinnen hé die nieuwe trends ? . Wat mij betreft laat je je tuin en tuinhuis vooral weerspiegelen wie je zelf bent. Of dat nu in een trend past of niet. Maak er vooral iets eigens van. Er zijn toch al genoeg dezelfde soort tuinen? Wees creatief. Misgaan kan het niet. Dan doe je het volgend jaar gewoon net weer even anders.

Dus of je nu van de oude stempel bent en je tuin netjes en altijd ruim op tijd ‘Winterklaar’ hebt, of dat je je tuin net als je huis in de laatste VT-wonen stijl hebt, alles is prima! Als je maar plezier hebt in dat wat je (tenzij je een tuinman het laat doen) met eigen handen hebt gemaakt en zelf uitgedacht hebt. En verander je van stijl? Je tuin én blokhut hebben zo weer een andere look!

Geen grijs tuinhuis meer …

Want wat nu als je valt voor de meest kleurrijke trend en je grijze tuinhuis staat er ineens als een vlag op een modderschuit bij? Nou….. heel simpel, dan geef je die ook een mooie make-over. Dat staat namelijk wel zo mooi in je tuin die dan verder met prachtige bloemen en struiken is omgetoverd tot een kleurrijke hemel vol nectar voor vlinders en bijen.

Gebruik als je gaat schilderen dan wel natuurlijk goede kwaliteit beits. Cetabever beits is zo’n kwaliteitsmerk. Het levert duurzame soorten beits in dekkende en transparante lakken en je kan het in veel winkels kopen. En zit je kleur niet bij de standaardkleuren dan kan Het kan ook makkelijk gemengd worden.

Kleur in je tuin

Wanneer je tuinhuis weer helemaal opgeknapt is, hier nog een paar knallende soorten die je tuin volop kleur bieden:

  • Crocosmia – Bolgewas in knalrood
  • Buddleja – Fel paarse bloemen
  • Achillea – Veelzijdig in roze, rood of geel

    en….. veel kleur in je tuin krijg je door veel een- of tweejarige te planten. Zoals bijvoorbeeld Chrysanten ! Daarover schreef ik eerder ook een blog hoe je die zelf kan stekken. Superleuk en makkelijk om te doen!

Kleurige groet,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger