Een spa in je eigen achtertuin

Nu de kou langzaam het land in komt, kijk ik al weer uit naar de wintersport. O, nee ….. dat is helaas geen optie dit jaar. Jammer. Maar er zijn ergere dingen. We moeten het dit jaar doen met de herinneringen. Zo bezocht ik ooit midden in de winter een Spa, hoog in de bergen. Niets fijner dan buiten in warm water zitten als het koud is. Dat luxe Spa-gevoel kun je met een buitenbad natuurlijk ook in je eigen tuin ervaren.

Weldadig warm water

Warm water om je heen. Niets fijner om daar heerlijk in te ontspannen. Goed voor je spieren én vermindering van je stress. Niet meer tot laat achter je laptop of telefoon zitten, maar de dag rustig afsluiten en ontspannen in het warme water. Wedden dat je daarna dieper en beter slaapt? En niet alleen op een koude winterdag, maar ook op een mooie zomeravond. Eigenlijk heb je het hele jaar rond wat aan een eigen ‘spa’.

Baden in soorten en maten

Nu heb je baden in allerlei soorten en maten. De een houdt van de strakke en moderne uitstraling van een kunststof whirlpool. De ander gaat voor een meer natuurlijk ogend bad in de vorm van een Hot tub. Wat je kiest zal natuurlijk ook afhangen van je budget en de ruimte die je tot je beschikking hebt. Zo neemt een hot tub bijvoorbeeld minder ruimte in dan een Jacuzzi of ander type spabad.

Hout stoken

Hot tubs komen oorspronkelijk uit Scandinavië en worden opgewarmd door een houtkachel, al zie je ook wel andere technieken. Zo kun je bijvoorbeeld tegenwoordig ook gaan voor een hot tub met een kunststof binnenbak en elektrische verwarming.

Heel praktisch allemaal, maar dan mis je wel het echte romantische buitenleven gevoel volgens mij. Zelf hout stoken en de heerlijke geur van het vuur die dan vrij komt…… ik weet wel wat mij mooier lijkt. Dus ik zou zeggen: ga eerst maar lekker werken (hakken en stoken dus) en dan is het daarna dubbel genieten 😊.

Ontspannen

Krachtige massagestralen die in de whirlpools zitten helpen je spieren extra ontspannen. Maar ook een heerlijke geur die je aan ’t water toevoegt, helpt lichaam en geest nog meer te ontspannen en kunnen zelfs je stemming beïnvloeden. Zo heeft de geur van citroenmelisse of lavendel een kalmerend effect. En de geur van viooltjes en rozen brengen je vast in een romantische stemming.

Laat je inspireren door Fonteyn

Bubbelbaden, whirlpools, zwemspa’s én hottubs. Bij Fonteyn Spa’s hebben ze het allemaal. In de grootste Spa showroom van Nederland bieden zij allerlei soorten spa’s aan. Je kan je er goed laten adviseren over alle mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook eerst even online kijken op hun website wat er allemaal zoal te koop is op dit gebied.

Ik zou zeggen ‘bubbelze!’

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Dit artikel is gesponsord. Fotocredits : Tuinblogger, Taryn Elliott, Diana Akhmetyanova, Karolina Grabowska en Nico.