Ben jij al klaar voor een nieuw moestuinseizoen?

Het moestuinseizoen staat weer in de startblokken! Nog even en we gaan in een rappe sprint weer richting overvolle plantbedden, begroeide bonenstaken en uit de kluiten gewassen pompoenen. Mijn jaarlijkse moestuinplannen maak ik altijd in de winter al, de nieuwe zaden zijn inmiddels binnen, stekjes verpot en wat klein spul in de kas is inmiddels voorgezaaid. Het genieten van al het nieuws dat weer gaat groeien, kan beginnen!

Moestuin opschonen na de winter

tuinblogger-narcissen-tuin

Het na de winter klaar maken van grond, het echte opschonen is nu de volgende stap. Dat doe ik met een simpele frees (super handig ding), een hark en mijn twee handen 🙂 En zie hierboven het resultaat! Onkruidvrije bedden om straks alles in te zaaien of te planten.

tuinseizoen

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

En als er vorige jaar dingen niet goed gingen, je hebt kan het dit moestuinseizoen gewoon wéér opnieuw te proberen én het weer een klein beetje beter te doen. Want elk jaar leer je wat nieuws.

rare-wortel-moestuin-tuinblog

Mijn tip voor iedereen die een moestuin wil beginnen: doe niet te moeilijk, probeer het gewoon en ervaar bovenal het plezier en de rust van lekker buiten bezig zijn in de aarde, onder de zon!

Eerder zette ik in mijn tuinblogEen moestuin, hou het simpel en overzichtelijk al mijn aanpak op een rij. Een aanpak die zich vooral kenmerkt door zijn simpelheid, want moeilijk doen…. waarom zou je?


Mijn “Simpele moestuin” aanpak:

  • Maak je plan in excel, elk jaar weer te gebruiken.
  • Mix oud en nieuw en plant behalve eenjarige ook wat vaste planten in je tuin.
  • Combineer zelf zaaien én kopen.
  • Hou je wisselteelt simpel.
  • Neem al te ingewikkelde adviezen met een korrel zout.
  • Laat spitten maar zitten.
  • Kweek meer bloemen dan groente.
  • En bovenal: geniet vooral van het lekker buiten zijn!

Rozemarijn-stekjes-tuinblogger-tuin

Het werk is voor nu weer even gedaan, de moestuin is klaar voor de start. Maar het zal snel gedaan zijn met de rust want binnen de kortste keren schiet het groen (gewenst en ongewenst ) weer uit de grond!

Tot die tijd geniet ik even van mijn lege aangeharkte stukje grond. Een mens heeft weinig nodig om tevreden te zijn 🙂

Relaxte tuingroet,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger