Waarom de Bloombux een mooi alternatief voor buxus is!

Maak kennis met een nieuwe, spectaculaire tuinplant: de Bloombux. Hij lijkt sterk op een buxus, maar het is een bijzondere dwerg rhododendron! Het grote verschil met de buxus? Uitbundige bloei in mei en juni en een totale ongevoeligheid voor buxusmot of -schimmel. Omdat je de Bloombux ook als haag kunt planten of als eyecatcher in de tuin is het een gezond alternatief voor de buxus. Er is bovendien goed nieuws voor vlinders en hommels. De bloemen zitten vol nectar. De nieuwe Bloombux doet het ook uitstekend in potten en bakken en is verkrijgbaar in de kleuren Pink en Magenta.

Bloei

Bloombux is een compacte en stevige tuinplant die maximaal 70 cm hoog wordt. Hij zit vol met smalle, frisgroene blaadjes en je kunt ‘m in haast elk gewenste vorm snoeien. Van bol tot kegel tot rechthoekig. Ideaal als haagplant maar ook als blikvanger in de tuin, want vanaf mei verschijnen er talloze bloemen van ongeveer 8 cm groot. Daar komen volop vlinders en hommels op af om gulzig nectar te snoepen. Doordat de plant bladhoudend en winterhard (tot -24 graden) is, geniet je ook tijdens de wintermaanden van de frisgroene uitstraling.

Verzorging van de bloombux

Je hebt geen groene vingers nodig voor deze ijzersterke plant en je kunt ‘m op elk moment van het jaar in de tuin planten. De plant houdt van een plekje in de zon of halfschaduw maar stelt geen eisen aan de bodem. Of de grond nu kalkrijk, zanderig of veenachtig is… Bloombux vindt het allemaal prima! Geef direct na het aanplanten water en in elk voorjaar een beetje voeding. Snoeien is niet nodig, tenzij je de plant in model wilt knippen. Maar zelfs dan hoef je dat maar een keer per jaar te doen want de plant behoudt zijn vorm goed omdat het een trage groeier is. De beste periode om te snoeien, is vlak na de bloei (eind juni).

Tip: Plant je de Bloombux als haag? Omdat de kluit relatief groot is, kun je dan beter een geul graven in plaats van losse plantgaten.

Ook leuk in een pot!

Bloombux is verkrijgbaar in diverse potmaten vanaf € 4,00 bij onder meer tuincentra en diverse webshops.
Kijk voor meer informatie op www.bloombux.de/nl.

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Fotocredit: Bloombux