Is jouw tuin klaar voor weer een zomervakantie thuis?

Het is toch weer werkelijk bar en boos met dat corona virus. Net als vorig jaar, lijkt ook deze zomervakantie weer heel anders te worden dan iedereen had gepland of gehoopt. ‘To go or not to go’ ….. that is the question! En als je besluit te gaan, hoe gezellig wordt het dan in je tentje in quarantaine of voor de dichte deur van een restaurant? Thuis blijven, hoeft echt geen straf te zijn. Nederland is prachtig en maak gewoon van je eigen tuin een mooi zomers vakantie-oord.

Zomerse planten

Als er iets je in vakantiestemming brengt in je achtertuin deze zomervakantie, zijn het wel de planten die in het algemeen goed tegen de droogte en warmte kunnen zoals lavendel, phlomis en rozemarijn. Die geven je direct het gevoel op de camping in Frankrijk te zijn. Ook dat effect heeft bijvoorbeeld een prachtige roze bougainville of een druivenstruik. Zet hem in een mooie houten plantenbak en je waant je direct op een terras in het zonnige Zuiden.

Het voordeel van deze zomer in je achtertuin blijven, is dat je geen oppas voor je dieren of je planten hoeft te regelen. Elk nadeel heeft dus zo ook weer z’n voordeel 🙂

Maak je tuin klaar voor de zomervakantie

En als je op de valreep nog voor de zomer snel nog een schutting wilt omdat je wel lekker privé wilt zitten in je eigen tuin. Of als je een zandbak zoekt zodat de kinderen zich straks als je vrij bent wel even lekker zelf kunnen vermaken. Op de site van Intergard vind je alles om je tuin helemaal klaar te maken voor deze zomervakantie. Ze hebben zelfs barbecues en alles is makkelijk online te bestellen.

Verkoeling door groen

Hoewel we als de zomer in je tuin dan aanbreekt wel hopen op zon, zitten we niet echt op hittegolven te wachten. Om je daar tegen te wapenen is het goed om voor verkoeling te zorgen. Want dat we weer hittegolven de komende tijd zullen meemaken, is wel duidelijk.

Door vooral veel groen en planten is het in je tuin al een stuk beter uit te houden dan wanneer je de boel lekker onderhoudsvrij dicht hebt bestraat. Eruit dus die tegels! Gras of mos erin, en moet je eens kijken hoeveel prettiger je daar op je blote voeten op loopt op een snikhete dag. En als het even kan, zorg dan ook voor schaduwplekken van een boom in plaats van alleen een parasol. Zoals onder bijvoorbeeld onder een dakplataan, daar is het echt koeler!

Verkoeling door water

En zorg voor water. Het allerfijnst om door af te koelen. Dat kan, maar hoeft echt niet gelijk een groot zwembad of plungepool te zijn. Een klein koud voetenbad, een simpele (tijdelijke) buitendouche (gewoon aan de buitenkraan een leuke constructie tijdelijk hiervoor maken) is al een verademing.

Zomervakantie: tijd om te lummelen

En dan het belangrijkste. Maak net als je echt op vakantie gaat echt tijd vrij om te lummelen. Om echt even niets te doen of om wel wat te doen, maar zonder dat je je dan druk voelt. Tuurlijk doe je een wasje (dat doe je op vakantie ook) maar je hoeft niet het hele huis deze weken spic en span te houden.

Bereid je thuisvakantie dus net zoals een ‘echte’ vakantie goed voor, maak je tuin zomer klaar en bedenk ook alvast wat leuke (coronaveilige) uitjes. Kijk hiervoor ook eens op de website van je lokale vvv-kantoor. Dat doe je normaal niet zo snel, maar je zult zien als toerist in eigen land is nog genoeg te beleven.

Fijne zomer,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger


Dit artikel bevat gesponsorde elementen
Fotocredits: Tuinblogger,
David Tip, Charlotte Harrison