Maak je tuin gezellig met ledstrip verlichting

Ben jij op zoek naar een manier om je tuin super gezellig te maken? Heb je wel eens nagedacht over mooie ledstrip verlichting? Want deze verlichting is niet alleen geschikt voor binnen, maar ook heel goed buiten in je tuin te gebruiken. Dankzij led profielen kun je ledstrips waterdicht overal in je tuin monteren. Of het nu onder je tuintafel of op de rand van je tuinhuis is. Je geeft je tuin zo snel en makkelijk een hele fijne sfeer.

Wil jij weten hoe je led verlichting kunt inzetten in de tuin? Lees dan vooral verder!

1. Ledstrip verlichting voor meer sfeer

Door het gebruik van ledstrips kun je heel eenvoudig een gezellige sfeer in de tuin krijgen. Het is de meest geschikte basis voor sfeerverlichting. Een paar voorbeelden? Je kunt bijvoorbeeld een strip onder de tuintafel plakken of aan de binnenkant van de overkapping zodat je daar altijd gezellig en genoeg licht hebt. Maar ook de rand van je tuinhuis verlichten zorgt voor gezelligheid. Het grote voordeel aan het inzetten van ledstrips is dat je ze horizontaal én verticaal kunt plaatsen. Je kan er zo dus echt letterlijk alle kanten mee op.

Het grote voordeel aan het inzetten van ledstrips is dat je ze horizontaal én verticaal kunt plaatsen. Je kan er zo dus echt letterlijk alle kanten mee op.

2. Ledstrips functioneel inzetten 

De ledstrips zijn dus heel geschikt voor het creëren van sfeer. Maar ze kunnen ook gebruikt worden als nuttige verlichting in de tuin. Want als je ’s avonds in de tuin wilt zitten of je loopt naar de schuur, moet er natuurlijk wel genoeg licht zijn. Wanneer je voldoende ledstrips aan de binnenkant van de overkapping plaats is er al zoveel verlichting dat je verder geen verlichting nodig hebt in de tuin. Ook kun je ledstrips super goed gebruiken om een pad duidelijk te maken. Plaats ze dan bijvoorbeeld langs de traptreden of het looppad. 

3. Ledverlichting inzetten voor iets bijzonders

Misschien heb jij specifieke items in de tuin staan die wel een beetje extra aandacht mogen hebben? Denk eens bijvoorbeeld aan een prachtige grote boom of een mooi tuinbeeld. Ook dan kun je gebruik maken van de ledstrips. Plaats ze er om heen of hang ze langs wat takken in de boom. Zo zorg je ervoor dat alle aandacht direct naar dit bijzondere item in je tuin gaat.

4. Breng kleur in je tuin met led

Er zit nog een ander groot voordeel aan ledstrip verlichting. Je kunt het namelijk in allerlei kleuren krijgen. Wil jij graag een beetje kleur toevoegen aan de tuin ’s avonds? Dan kun je dus de ledstrips ophangen in verschillende kleuren. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een kleur om de rust te behouden. Warm wit heeft mijn persoonlijke voorkeur 🙂 . Neem eens een kijkje op LedstripXL voor alles dat je nodig hebt om ledstrips bij jou in de tuin te monteren.

5. Duurzame ledstrip

Het fijne aan de ledverlichting is tot slot dat het niet alleen mooi is maar ook super duurzaam. LED verlichting verbruikt namelijk aanzienlijk minder energie dan ‘gewone’ gloeilampen. Je bespaart dus op energie én op uw portemonnee. En dat is zeker in deze dure tijden zeker welkom.

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger


Deze blog bevat gesponsorde elementen

Photocredits: Tuinblogger, Lopez Robin