Zo mooi is de matte Moose Färg verf voor je schuur

De meeste mensen kennen de typische rode, gele en blauwe huizen uit Zweden wel. Prachtige kleuren die er voor zorgen dat de houten gebouwen in het groene lege landschap of aan een van de vele baaien zo prachtig afsteken. Niet iedereen weet dat deze mooie matte en duurzame Zweedse verf onder de tot de verbeelding sprekende naam Moose Färg (‘Eland kleur’) ook in Nederland gewoon te koop is.

Prachtig voor op je schuur, schutting of kippenhok!

Zonder schuur geen buitenleven

Voor mij is een mooie houten schuur onmisbaar in de tuin. Niet alleen om je tuingereedschap op te bergen, maar vooral om te klussen, te hobbiën, eventueel dieren in te houden of gewoon om er lekker te zitten met een blik op de tuin. Zonder schuur voor mij dus geen buitenleven. En dan is de kleur en uitstraling daarbij wel sfeerbepalend. Op een plastic tuinhuis zit niemand te wachten. Zelf hou ik van onze zwarte gepotdekselde schuur. Zo prachtig in de winter, als het gesneeuwd of gevroren heeft.

Om de paar jaar schilderen wij onze schuur. De kant op zon wat vaker dan de noordkant. En dat was eigenlijk alleen de allereerste keer (de schuur is ooit blank geleverd) even best een klus. De jaren erna was het met een blokkwast zo gepiept. En ook ons eigen gebouwde kapschuur / kippenhok verfden wij zwart.

Moose Färg verf mooi mat én duurzaam!

De verf van Moose Färg is gebaseerd op het eeuwenoude Zweedse verfrecept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals stijfsel, lijnolie en aardpigment. Daardoor krijgt het die unieke matte uitstraling. Prachtig! De met water verdunbare verf smeert makkelijk weg, droogt egaal op, ruikt lekker en je wast het met lauw water zo uit je kleren en kwasten. En voor de gemakzoekers onder ons: je hebt geen grondverf of primer nodig en ook is het niet nodig om tussen de lagen te schuren! Dat schiet op.

En ook nu meer dan ooit belangrijk, van deze Zweedse verf weet je zeker dat het milieu – en mens vriendelijk is. De verf sluit het hout niet af, maar laat het leven en ademen. Dampdoorlatend dus en je hoeft het maar eens in de 4-5 jaar opnieuw te verven.

Natuurlijke kleuren

En dan komt het leuke. Er zijn veel verschillende kleuren houtverf beschikbaar. Dus of je nu voor het klassieke scandinavische rood, geel of blauw gaat of toch liever de huidige modekleur grijs kiest, aan jou de keus!

Zelf kozen wij voor onze schuur zwart en verfden wij ons huis destijds donkergroen. Ik twijfelde toen om het grijsblauw te doen, maar dat durfde ik uiteindelijk voor een heel huis dan toch weer niet aan. Tegenwoordig zie je ook op huizen veel zwart. Soms zelfs tot de kozijnen aan toe. Maar dat is echt wel een modegril. Over een paar jaar kunnen de schilders dan weer flink aan de bak om de kozijnen weer licht te maken 🙂

Zelf vind ik als ik zo deze oude foto van ons huis zie, het donkergroen met met witte kozijnen die er mooi tegen afsteken nog altijd het allermooist. Het gaat zo ook prachtig op in de groene omgeving met wilgen en het hoge gras.

En nog een mooi idee om deze matte verf te gebruiken: wat dacht je van een rood kippenhok?

Schuur schilderen met Moose Färg : online advies en bestellen

Meer weten over hoe je het beste jouw eigen schuur, kippenhok, schutting of misschien wel tuinstoelen wilt verven met deze prachtige matte verf? Surf dan even naar de website van Moose Färg, hier vind je uitgebreide info over hoe je jouw verfproject het beste aanpakt. En je kunt er ook gelijk deze mooie verfproducten online bestellen. Wel zo handig nu door de huidige lockdown ook alle doe-het-zelf-zaken weer dicht zijn!

Verfze!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Fotocredits: Tuinblogger, Moose Färg, Shivam Kumar