Goed gereedschap is het halve (tuin) werk

Kijken naar tuinen in mooie tijdschriften en ze bewonderen is wat anders dan ze ook echt zelf onderhouden. Maar dat hoeft echt geen straf te zijn. Het buiten bezig zijn is goed voor je en met goed gereedschap kom je een heel eind.

Tuinonderhoud hoort erbij

Iemand vroeg mij laatst hoe ik dat nou deed, die tuin bijhouden. Zoveel m2 oppervlak , dat kost je toch zeeën van tijd? Dat klopt. En inderdaad loopt ook mijn ’tuinknecht’ (mijn man dus) ook wel eens te zuchten van alles. Maar na even nadenken wist ik toch het antwoord: Goed gereedschap. En zoals het spreekwoord het al zegt, dat is het halve werk. Neem onze oude motormaaier. Ja, hij (of zij?) heeft na de winter even een opkikker nodig, maar daar heb ik een goede truc voor: zo krijg je je grasmaaier uit zijn winterslaap.

Maar welke grasmaaier, welke grastrimmer of verticuteermachine je ook gebruikt om je tuin en gazon goed te onderhouden, kies als je aan de slag gaat wel gewoon goed materiaal. Het scheelt je echt een hoop ergernis!

Handige reviews

Wat daarbij tegenwoordig ook steeds meer helpt zijn de informatieve filmpjes en reviews die overal op internet te vinden zijn. Toen wij gingen bestraten, moest de pauzeknop op Youtube het vaak ontzien. En voordat wij iets kopen kijken we uiteraard even naar de reviews. Ja, soms lijkt het wel wat erg overdreven goed, dus een kritische blik en test is nooit weg. Maar het helpt je vaak wel.

Geen rocketscience

En boven alles geldt: gewoon beginnen en doen. Ook als het gaat om onderhoud. Al doende leert men. Want tuinieren hoeft echt geen rocketscience te zijn. Als je de interesse er maar in hebt. Dan lees je vanzelf alles dat los en vast zit en leer je elk jaar door het gewoon zelf te doen opnieuw. En het mooie is, ook al gaat het – deels – ‘fout’, dan nog is de natuur veerkrachtig. En staat een boom of plant het volgende jaar toch weer te stralen.

Geniet van het bezig en buiten zijn

Natuurlijk is het eindresultaat belangrijk. Maar het buiten bezig zijn en je hoofd leeg maken is eigenlijk nog belangrijker. Tuinieren als anti-stress middel 🙂 Maar het start met goed gereedschap. Scherp en van goede kwaliteit. Of het nou je gewone handharkje of electrisch tuingereedschap is.

Geniet van je tuinonderhoud! 

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Deze tuinblog bevat gesponsorde elementen
Fotocredits: Tuinblogger

Redactie Tuinblogger