Haal de natuur naar binnen

Tuinfan? Dan hou je vast ook van natuurlijke materialen in je huis. Ik kan mij niet voorstellen dat er tuiniers bestaan die een superstrak glimmend kunstwerk aan de muur hangen of een plexiglas bijzettafeltje in huis zetten. Of vergis ik me? Kan hoor. Zelf hou ik ook in mijn huis van natuurlijke dingen van hout, katoen, linnen etc. Als ik buiten ben komt er altijd veel natuur mee naar binnen. Een mooi stuk hout, dennenappels, zaaddozen of fluitekruid uit de berm. Er is zoveel moois om ook binnen wat leuks mee te doen. Een tuinblog over buiten struinen, houten hanglampen, gratis bloemen en kistjes vol zaaddozen.

Kijk naar alle kanten

Kijk naar alle kanten. Valt er niet wat blij te maken, op te beuren op te fleuren ……‘, zo begint een gedichtje in een oud poëzie album van mij. En als ik buiten loop, kijk ik ook naar alle kanten. Zoveel moois om van te genieten én om mee te nemen. Gék wordt mijn wandelgezelschap er wel eens van. Want een wandeling duurt op die manier soms wel langer en je schaamt je natuurlijk dood als je vrouw weer half in de berm wat staat te plukken. Maar ach, ik heb ook mijn goede kanten hoor 🙂 Dus tot op heden neemt mijn man het op de koop toe. Voor mij levert het in ieder geval altijd wat op om blij van te worden.

kaardebol-zelf-maken-dhz-tuinblogger

Verweerd hout, schelpen of een boomstam

Of het nu verweerd hout, mooie zaaddozen, schelpen, grillig gevormde takken of takken vol wilgenkatjes zijn. Ik kan er altijd wat mee. In een vaas, in een kistje op een schaal of om mee te ‘Doe het zelven’. Zoals bijvoorbeeld onderstaande visjes die ik uit stukjes drijfhout zaagde of – wat wij noemen – de ‘klongelong’ die ik maakte van schelpen uit Bretagne.

En mijn ‘Neem-mee-naar-binnen-afwijking‘ slaat toch ook wel over. Al weer jaren geleden kwam mijn man met een geweldig mooie boomstam thuis. Hij maakte er een betonnen voet onder en monteerde er een goede lampenkap op, et voilà… We waren een nieuwe unieke lamp rijker. En na al die jaren verveelt de staande houten lamp die je hieronder ziet ons nog steeds niet.

Hanglampen van hout ook voor niet doe-het-zelvers

Ben je nu zelf niet zo’n wandel, struin, jutter of DHZ-typ, maar hou je wel van natuurlijke dingen in je interieur? Gelukkig is er internet. Houten lampen bijvoorbeeld kun je online goed kopen. Zoals deze hierboven! Wat een sfeer. Prachtig voor boven een eettafel!

Struinze,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger