buitenhaard gas in tuin

Zo mooi kan een buitenhaard op gas zijn

De winter komt dit jaar maar langzaam op gang. Lekker buiten in je tuin rommelen of een fijne wandeling maken is dus nog steeds prima te doen. Zeker als je jezelf daarna weer even lekker kan opwarmen naast een sfeervol vuurtje. Voor de mensen die in hun achtertuin niet zelf een open vuurtje willen of kunnen stoken deze tuinblog over een mooi alternatief: een buitenhaard op gas.

Zomer of winter

Wij stoken buiten eigenlijk het hele jaar door. Of het nu een warme lange zomeravond is of een koude wintermiddag. In een buitengebied als waar wij wonen, hebben anderen daar weinig last van. Het is voor ons de ultieme bonus van het buiten wonen. Bijna elk weekend, ook in weer en wind, is er wel een moment dat we zo flink wat hout wegwerken. En dan genieten we van de warmte, het licht én van een goede borrel of kop thee.

Buitenhaard op gas

Niet overal zul je zo’n buitenvuur kunnen maken zonder dat je buren daar last van hebben. En ook lang niet iedereen zit te wachten op het gedoe van hout halen en de rommel die het na afloopt geeft. Voor die mensen is een mooie stijlvolle buitenhaard die op gas stookt een uitkomst. Een buitenhaard als deze hieronder ziet er dan ook nog eens prachtig uit. Zeker in tuinen die wat strakker zijn aangelegd, past dat perfect.

Ook voor de horeca

Je sluit een gashaard makkelijk op een gasfles aan en geniet direct van de subtiele vlammen. Slepen met blokken hout is dus niet nodig. De haard is veilig, mobiel en dus ook makkelijk verplaatsen.

Ook als je horecaondernemer bent, is het plaatsen van deze haard op je terras een goed idee. Natuurlijk is een terrasverwarmer van boven ook een optie, maar zeg nu zelf: deze echte vlammen op ooghoogte geven je terras wel gelijk een boost. Welke gasten willen daar nu niet naast zitten? Laten we dus maar hopen dat begin volgend jaar de terrassen weer volop open mogen.

100% Made in Holland

Wat ik extra mooi vind aan deze buitenhaarden van Sunwood is dat het echt ‘Dutch Design’ is. Dit familiebedrijf startte ooit als lokale smederij, maar is nu alweer in handen van de derde generatie. Al hun buitenhaarden worden ontworpen en gemaakt in hun eigen fabriek. 100% made in Holland dus!

Mat zwart of cortensstaal?

Deze sfeermakers voor buiten zijn in allerlei kleuren te krijgen. Net nieuw is de mat zwarte Black Marino buitenhaard. Maar er is er bijvoorbeeld ook een van cortensstaal. Deze wordt met de tijd alleen maar mooier. De natuurlijk oxiderende afwerking geeft deze haard een stoer uiterlijk.

Dus hoe je tuin of terras er ook uit ziet, er is altijd een buitenhaard die er bij past. Geniet van de vlammen!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Deze blog is gesponsord door Sunwood / fotocredits Sunwood

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Meer tuinblogs lezen over vuur, hout en stoken?
Oude pallets, maak er een haard van!
Stoken start met een goede haardhout opslag
As is verbrand hout