Eigen buitenhaard is goud waard

Als we de voorspellingen moeten geloven, krijgen we dit jaar een hele koude winter. Hier gaat de vlag uit hoor als dat zo blijkt te zijn. Want wat hebben we genoten begin van dit jaar toen we onverwachts ineens buiten konden schaatsen. Niets lekkerder dan in de frisse buitenlucht actief te zijn en daarna heerlijk bij een buitenhaard jezelf weer even lekker opwarmen. En mochten de voorspellingen niet uitkomen, ook in een kwakkelwinter is het nog steeds gezellig om af en toe lekker op je eigen terras, in je eigen tuin bij het vuur te zitten. Je eigen haard is tenslotte goud waard, zoals het spreekwoord zegt!

Kom maar op met die winter

Wij stoken buiten eigenlijk het hele jaar door. Of het nu een warme lange zomeravond is of een koude wintermiddag. In een buitengebied als waar wij wonen, hebben anderen daar weinig last van. Het is voor ons de ultieme bonus van het buiten wonen. Bijna elk weekend, ook in weer en wind, is er wel een moment dat we zo flink wat hout wegwerken. En dan genieten we van de warmte, het licht én van een goede borrel of kop thee.

Buitenhaard op gas

Maar niet overal kun je zo’n buitenvuur maken zonder dat je buren daar last van hebben. Stank, rook en fijnstof in de lucht door het stoken van echt vuur (buiten én binnen) wordt zo eigenlijk steeds minder geaccepteerd. Bovendien zit ook lang niet iedereen te wachten op het gedoe van elke keer een kuub hout halen en de rommel die het na elke stookbeurt oplevert.

In dat geval kun je denken aan een van de mooie stijlvolle buitenhaard op gas. Deze zien er prachtig uit en sluit je makkelijk en snel op een gasfles aan. Zo geniet je daarna direct van mooie subtiele vlammen zonder allemaal gedoe. En geen rook en stank te bekennen. Alleen de sfeer blijft over.

In kleuren en maten

Deze buitenhaarden zijn modern vormgegeven en verkrijgbaar in diverse kleuren. Zwart, grijs en wit en ook in cortenstaal. Die laatste wordt dan met de tijd alleen maar mooier en mooier. Maar de meest verkochte kleur is toch wel zwart. Zeg nu zelf, als je kijkt naar de foto’s hierboven, dat ziet er toch strak uit! En wat je misschien ook opvalt is dat er wielen onder zitten. Deze buitenhaard op gas is inderdaad verrijdbaar. Superhandig, want zo neem je, waar je ook in je tuin wilt zitten en genieten van deze haard, het vuur eenvoudig mee.

Vuurtafel

Behalve deze verrijdbare haarden in strakke zuilvorm worden deze gashaarden ook als vuurtafel verkocht. Centraal in het midden om met zijn allen gezellig en comfortabel om heen te zitten. Ook deze vuurtafel is in verschillende maten te verkrijgen, dus passen doet deze altijd.

100% Made in Holland

Extra mooi aan deze buitenhaarden van Sunwood vind ik dat het echt ‘Dutch Design’ is. Dit familiebedrijf uit Bleiswijk startte ooit als lokale smederij, maar is nu alweer in handen van de derde generatie. Al hun buitenhaarden worden ontworpen en gemaakt in hun eigen fabriek in Nederland. 100% made in Holland dus!

Meer tuinblogs over vuur, hout en hout stoken lezen? Kijk dan ook eens op :

Geniet van je vuurtje!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Fotocredits Tuinblogger, Sunwood,Timothy Meinberg
Deze blog bevat gesponsorde elementen