Oude pallets maak er een haard van!

Een echt vuurtje natuurlijk is natuurlijk het aller allerleukst. Maar bij gebrek daaraan, kun je met een beetje creativiteit en wat kerstverlichting snel de illusie van een (haard)vuurtje in je huis in een handomdraai zelf maken. En zeker nu er buiten in de tuin ook minder kan /  ‘moet’, is dat een leuk klusje om te doen. Maak dus zelf een haard van een oude pallet. Want genieten van deze donkere dagen, doe je extra als er een zacht flikkerend vuurtje is om naar te kijken.

Haard van oude pallet

pallet haard

Het heeft eigenlijk meer de maat van een smalle kachel dan dat het een echte haard is, maar dat mag de pret niet drukken. De pallet heb ik uit elkaar gehaald, de planken op maat gezaagd en weer vastgeschroefd. Bovenop heb ik een dun triplex plaatje bevestigd. Daarna grijs geverfd. Ik deed dat met gewone muurverf, latex. Dat smeert lekker snel weg, dekt goed op het grove hout en is mooi mat. Open haard hout met wat kerstverlichting erin, oude wijnflessen, kaarsen en wat dennenappels erbovenop en klaar was mijn ‘kachel‘.

Zeg nou zelf: dat ziet er als je geen echte haard hebt toch supergezellig uit zo! En het was maar een middagje werk.

Tip: Verf pallethout met gewone muurverf. Dat smeert lekker snel weg, dekt goed op het grove hout en is mooi mat.

De bonus van buiten wonen

Echt vuur stoken wij vooral buiten in onze tuin. Het hele jaar door, in zo’n grote lage vuurschaal. Dat is toch wel ultieme bonus van buiten wonen, want niemand heeft er last van. Bijna elk weekend, ook in weer en wind, is er wel een moment aan ’t eind van de dag dat we zo flink wat hout wegwerken. En dan genieten we achterin onze tuin van de warmte, het licht én van een goede borrel of kop thee.

Vuurtje-as-op-tuin-tuinblog

Vuurschaal zonder fijnstof uitstoot

Tot slot nog een tip om een gezellig buitenvuur te maken zonder dat je buren daar last van hebben.  En zonder dat je er ook veel werk aan hebt of het vuur in de gaten moet houden. Zet een vuurschaal of vuurkorf gewoon met wat hout en kerstlichtjes dichtbij je raam. Ziet er ook gezellig uit en het rookt een stuk minder!

Warme dagen gewenst

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger