Waarom een tuinbankje zo fijn is

Er zijn veel redenen om voor een tuinbank te kiezen. Het brengt direct sfeer en maakt de tuin gezellig en uitnodigend. Zet er een bij de voordeur en iedereen voelt zich welkom, maak er een romantisch hoekje met klimrozen ernaast of zet er een bij je andere meubels en geef zo de kids een fijne eigen plek. Bankjes genoeg. Welke kies jij?

Een tuinbank bij de voordeur

Je ziet ze wel eens bij de voordeur, een houten tuinbankje. Vaak ook gebruikt als tafel om potten met planten een plek te geven. Ook leuk. Maar ook zonder die potten van zichzelf al uitnodigend genoeg om er samen met je buren een lekkere kop koffie op te drinken in de zon.

Een eigen plek voor de kinderen

Een bank hoort gewoon bij tuinmeubelen. Aan de lange tafel een bank met stoelen. En zijn er in het gezelschap dat bij je op bezoek komt ook kinderen, dan weet je wel waar die gaan zitten. Juist! Met zijn allen op de tuinbank. Echt lang stilzitten doen ze toch niet, dus dan is zo’n bank om even wat te eten of drinken voor ze helemaal prima.

Een rustmomentje achter in je tuin

Een tuinbank kan overal geplaatst worden. Ook achter in de tuin als plek om rustig de dag te overdenken. Zonder dat je dan gelijk al je meubels uit de schuur moet halen, kun je daar snel – al is het maar een half uurtje – even lekker samen gaan zitten.

Allerlei materialen

Tuinbanken zijn er niet alleen van hout. Ook in aluminium, kunststof, wicker, riet of zelfs roestvrij staal zie je Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en voor- en nadelen. De kunststof banken zijn in prijs een stuk voordeliger, maar hebben wat mij betreft wel een wat mindere uitstraling. Wicker is de naam materiaal dat eruit ziet als rotan, maar toch echt van kunststof gemaakt is. Dat is dan een mooie tussen oplossing.

De warmte van hout

Maar al met al kan er niets op tegen de warmte van een echt houten tuinbankje. Natuurlijk een met het FSC keurmerk. Het onderhoud nemen we voor lief. Teakhout vergrijst tenzij je het jaarlijks behandelt met teakolie. Hardhout heeft iets meer onderhoud nodig. Twee keer per jaar oliën en de bank is weer als nieuw.

houtstapel-met-sneeuw-tuinblogger

Schommelen op je veranda

En wat denk je van een bankje op zo’n Amerikaanse veranda? Met zo’n afstapje in het midden en een schommelbank in de hoek. De huizen in Nederland hebben dat niet vaak maar wat je wel meer en meer ziet zijn overkappingen. En daaronder kun ja natuurlijk ook een leuke schommelbank hangen!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Dit artikel is gesponsord. Fotocredits: Tuinblogger en James Garcia en Tom Swinnen