Wandel, ontspan en kom bij in de infraroodsauna

Wandelen is in dit rare jaar populairder dan ooit. Begrijpelijk. Het is gezond en geeft je eenvoudig de mogelijkheid om – wanneer het je uitkomt – er in je eigen omgeving toch even ‘uit’ te zijn. Vooral nu een nieuwe lockdown een feit is en we met kerst elkaar niet volop mogen bezoeken. Ga wandelen en daarna lekker ontspannen. Bijvoorbeeld in je eigen infraroodsauna. Maak er maar het beste van dezer dagen mensen!

Wandelroutes in Nederland

Dit jaar zoeken we meer dan ooit in hun eigen omgeving naar mogelijkheden om er toch ‘even’ uit te zijn. Wandelen was al een tijdverdrijf voor velen, maar is nu populairder dan ooit. Logisch. Er is altijd wel een mogelijkheid in je eigen omgeving om een ommetje te maken en het is toch beter voor je lijf en natuurlijker – denk ik – dan hardlopen. Je ziet meer om je heen en kunt als je verder wilt ook op veel verschillende plekken terecht.

Er zijn in Nederland namelijk wel duizenden kilometers aan wandelpaden. Van lange routes door de natuur tot kortere ommetjes in dorpen en steden. Op wandel.nl vind je de mooiste wandelroutes van Nederland. Ook vind je er tips voor routes waar het rustig is en je goed 1,5 meter afstand kunt houden. Wel zo handig op dit moment.

Ontspannen in je sauna na inspanning

En niets fijner dan na inspanning als beloning te ontspannen. Voor de een is dat een fijne kop thee bij thuiskomst, de ander doet dat door een lekkere warme douche te nemen of even in de sauna te gaan zitten.

Zelf geniet ik vooral op de wintersport aan het eind van een buitendag graag van die saunawarmte. Ooit was ik in Finland en wat is dat heerlijk als je zelf een sauna tot je beschikking hebt. En wat is het leuk als je die zelf moet stoken ook!

Buitensauna’s van hout

Een sauna kan natuurlijk in huis, maar als je niet genoeg ruimte hebt, is buiten ook van alles mogelijk. Van kleine hutjes en ronde barrels tot complete tuinhuizen met een sauna’s.

Die barrelsauna’s zien er wel heel leuk uit vind ik en kunnen binnen een paar uur in elkaar gezet worden zodat je er snel van kan genieten. Het red cedar hout zorgt voor een heerlijke geur in de sauna en heeft een mooie natuurlijke en warme uitstraling.

Infraroodsauna ‘s

Behalve door hete lucht verwarmde sauna’s (ook wel Finse sauna’s genoemd) kun je ook eens nadenken over een infraroodsauna. Deze wordt verwarmd door een fijne droge infrarood warmte. Infraroodstralen geven een warmte af die direct door je lichaam worden opgenomen. Alsof je in de zon zit dus. Heerlijk ontspannen dus en extra fijn als je spier- of gewrichtenpijn hebt.

Infraroodstralen geven een warmte af die direct door je lichaam worden opgenomen. Alsof je in de zon zit dus.

Bij Fonteyn hebben ze een groot aanbod infraroodsauna’s. Met hun 35.000 m2 grote showroom zijn ze hét adres op het gebied van infraroodsauna ’s.

Deze kerstvakantie moeten we jammer genoeg thuis blijven, maar je kan wel alvast een kijkje nemen op de website van Fonteyn. Dan is het straks na het wandelen heerlijk ontspannen in de je eigen sauna.

Warme groet,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Dit artikel is gesponsord. Fotocredits: Tuinblogger, Fonteyn, Arek Adeoye , Sébastien Goldberg

Redactie Tuinblogger