Lampepoetsersgras-borderbloei-dauw-ochtend-herfst

Lampepoetsersgras : ster in de herfst

Mijn nieuwste tuinblog gaat over het mooie lampepoetsersgras (Pennisetum), een van de mooiste siergrassen
die ik ken. Nu in de herfst op zijn allermooist. Je vindt de tuinblog online op de website van Pokon!

Hoe ziet lampenpoetsersgras eruit in de winter?

Lampenpoetsersgras behoudt zijn decoratieve uitstraling tijdens de wintermaanden. De stelen blijven rechtop staan, maar verliezen hun groene kleur en worden bruinachtig. De borstelachtige pluimen blijven op hun plaats en kunnen een prachtig accent geven in de winterse tuin.

Hoe snoei ik lampenpoetsersgras?

Het beste moment om lampenpoetsersgras te snoeien is in het voorjaar, net voordat er nieuwe groei begint te verschijnen. Snoei de stengels terug tot ongeveer 10 tot 15 centimeter boven de grond. Hierdoor kan het gras weer gezonde nieuwe groei ontwikkelen.

Hoe verzorg je lampenpoetsersgras?

Lampenpoetsersgras is een gemakkelijk te onderhouden siergras. Het groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, want het gras houdt niet van natte voeten. Het gras hoeft niet vaak bemest te worden, maar een jaarlijkse toepassing van compost kan helpen bij de groei.

Hoe hoog wordt lampenpoetsersgras?

Lampenpoetsersgras kan in ideale omstandigheden een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. In de meeste tuinen wordt het gras echter ongeveer 60-80 centimeter hoog. De pluimen van het gras kunnen tot wel 30 centimeter lang worden en geven een prachtig accent aan de tuin.

Wuivende groet,